Vinst. Brommabon Britta Spencer jobbar vidare med en seger i nordiska mästerskapet i måleri under bältet. Foto: Mikael Andersson

Brommabon Britta är bäst i Sverige på målning

Brommabon Britta Spencer kammade hem en förstaplats i de nordiska mästerskapen i måleri förra helgen. – Det känns bra, kul och oväntat, säger segraren.

  • Publicerad 12:14, 12 sep 2018

Uppenbarligen är jag ganska bra.

Nordiska mästerskapen i måleri gick av stapeln i Helsingfors förra veckan och med och tävlade var Britta Spencer från Abrahamsberg i Bromma. Hon fick ta emot förstapriset tillsammans med en målare från Norge och en från Danmark.

– Jag hade egentligen inga förväntningar. Jag hoppades förstås men jag har inte så lätt att tro på mig själv, säger hon.

I och med vinsten har självkänslan växt.

– Och det är verkligen skönt. Uppenbarligen är jag ganska bra, säger hon.

Delar på priset

De olika grenarna som hon tävlade i var bildöverföring, schablonmålning, tapetsering, snickerimålning och fri dekoration. Hennes egna fria dekoration var en Pride-regnbåge som stiger upp ur en Stockholms siluett.

– Den fick ganska mycket uppmärksamhet. Fri dekoration var absolut det roligaste momentet. Det var där jag kunde visa min egen kreativitet, säger hon.

Första priset delar hon med en målare från Norge och en från Danmark och eventuellt blir det nu ett kval mellan de som placerade sig i toppen för att se vem som får gå vidare till måleri-VM i Moskva. Men än är ingenting säkert och under tiden jobbar Britta Spencer vidare. Just nu jobbar hon med renovering av 1600-tals hus i Gamla stan.

– I det projektet får jag verkligen användning av mycket av det som ingått i tävlingarna. Jag har helt klart blivit bättre, säger hon.

LÄS ÄVEN: Hon ska måla Sverige till mästerskapstitel