Vinst. Brommabon Britta Spencer jobbar vidare med en seger i nordiska mästerskapet i måleri under bältet. Foto: Mikael Andersson

Brommabon Britta är bäst i Sverige på målning

Brommabon Britta Spencer kammade hem en förstaplats i de nordiska mästerskapen i måleri förra helgen. – Det känns bra, kul och oväntat, säger segraren.

  • Publicerad 12:14, 12 sep 2018

Uppenbarligen är jag ganska bra.

Nordiska mästerskapen i måleri gick av stapeln i Helsingfors förra veckan och med och tävlade var Britta Spencer från Abrahamsberg i Bromma. Hon fick ta emot förstapriset tillsammans med en målare från Norge och en från Danmark.

– Jag hade egentligen inga förväntningar. Jag hoppades förstås men jag har inte så lätt att tro på mig själv, säger hon.

I och med vinsten har självkänslan växt.

– Och det är verkligen skönt. Uppenbarligen är jag ganska bra, säger hon.

Delar på priset

De olika grenarna som hon tävlade i var bildöverföring, schablonmålning, tapetsering, snickerimålning och fri dekoration. Hennes egna fria dekoration var en Pride-regnbåge som stiger upp ur en Stockholms siluett.

– Den fick ganska mycket uppmärksamhet. Fri dekoration var absolut det roligaste momentet. Det var där jag kunde visa min egen kreativitet, säger hon.

Första priset delar hon med en målare från Norge och en från Danmark och eventuellt blir det nu ett kval mellan de som placerade sig i toppen för att se vem som får gå vidare till måleri-VM i Moskva. Men än är ingenting säkert och under tiden jobbar Britta Spencer vidare. Just nu jobbar hon med renovering av 1600-tals hus i Gamla stan.

– I det projektet får jag verkligen användning av mycket av det som ingått i tävlingarna. Jag har helt klart blivit bättre, säger hon.

LÄS ÄVEN: Hon ska måla Sverige till mästerskapstitel

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu smids nya planer för macken vid Åkis

"Den ska utvecklas" Enligt Preem pågår diskussioner med flera aktörer gällande den tomma affärslokalen vid macken vid Åkermyntan centrum.tisdag 18/9 16:32

Så röstade Brommaeleverna i skolvalet

Här är den röda ön bland stadsdelens skolor När majoriteten av Brommabor röstar blått sticker eleverna på Alviksskolan ut. Där var nämligen Socialdemokraterna största parti, när eleverna gick till skolval.tisdag 18/9 16:19