Vinst. Brommabon Britta Spencer jobbar vidare med en seger i nordiska mästerskapet i måleri under bältet. Foto: Mikael Andersson

Brommabon Britta är bäst i Sverige på målning

Brommabon Britta Spencer kammade hem en förstaplats i de nordiska mästerskapen i måleri förra helgen. – Det känns bra, kul och oväntat, säger segraren.

  • Publicerad 12:14, 12 sep 2018

Uppenbarligen är jag ganska bra.

Nordiska mästerskapen i måleri gick av stapeln i Helsingfors förra veckan och med och tävlade var Britta Spencer från Abrahamsberg i Bromma. Hon fick ta emot förstapriset tillsammans med en målare från Norge och en från Danmark.

– Jag hade egentligen inga förväntningar. Jag hoppades förstås men jag har inte så lätt att tro på mig själv, säger hon.

I och med vinsten har självkänslan växt.

– Och det är verkligen skönt. Uppenbarligen är jag ganska bra, säger hon.

Delar på priset

De olika grenarna som hon tävlade i var bildöverföring, schablonmålning, tapetsering, snickerimålning och fri dekoration. Hennes egna fria dekoration var en Pride-regnbåge som stiger upp ur en Stockholms siluett.

– Den fick ganska mycket uppmärksamhet. Fri dekoration var absolut det roligaste momentet. Det var där jag kunde visa min egen kreativitet, säger hon.

Första priset delar hon med en målare från Norge och en från Danmark och eventuellt blir det nu ett kval mellan de som placerade sig i toppen för att se vem som får gå vidare till måleri-VM i Moskva. Men än är ingenting säkert och under tiden jobbar Britta Spencer vidare. Just nu jobbar hon med renovering av 1600-tals hus i Gamla stan.

– I det projektet får jag verkligen användning av mycket av det som ingått i tävlingarna. Jag har helt klart blivit bättre, säger hon.

LÄS ÄVEN: Hon ska måla Sverige till mästerskapstitel

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får Hässelby-Vällingby en egen Oscarsgala

Unga ska göra film om sin vardag Unga mellan 13 och 19 år ska få lära sig att göra film om sin vardag. I samband med Oscarsgalan i Hollywood nästa år rullas röda mattan ut även i Hässelby då filmerna ska visas och prisas.tisdag 20/11 16:25

Skadad man hittad i Barkarby

Har förts till sjukhus En man har hittats skadad vid Barkarby flygfält på tisdagsförmiddagen. Polisen är på plats och mannen har förts till sjukhus.tisdag 20/11 13:17