Cecilia Obermüller (MP) och Erik Slottner (KD) är två av de åtta politiker som tackat ja till inbjudan från Västerleds trädgårdsstadsförening. Foto: Miljöpartiet/Mikael Andersson/Scharlotte Peppare

Brommaborna drar igång valåret – bjuder in politikerna

Vad har politikerna i Stockholm egentligen för framtidsplaner för Bromma? Det undrar boende i Trädgårdsstaden som nu har bjudit in partierna till en utfrågning.

  • Publicerad 11:26, 9 feb 2018

Det är Västerleds trädgårdsstadsförening som nu letar efter klarhet om vad de ska rösta på i valet 2018. Förra veckan skickade de därför ut en inbjudan till alla politiska partier i Stockholms stadshus om att komma på en utfrågning i Bromma .

– Skälet är att vi vill bidra till att dra igång valrörelsen i Bromma och få en möjlighet till dialog mellan politiker och deras väljare redan nu, säger Christian Reimers, ordförande i trädgårdsstadsföreningen.

På agendan står framförallt bostadsbyggande och exploatering, trafik och trygghet.

– Sen är det fritt från golvet så småningom att ställa vilka frågor de vill.

Hittills har åtta av nio partier tackat ja. Feministiskt initiativ har ännu inte svarat.

– Alla verkar tända på den här idén. De ville till och med skicka fler representanter, men vi har begränsat antal platser på podiet, säger Christian Reimers.

Olika representanter

Partierna har själva fått välja vilken representant de vill skicka, från lokal nivå eller från stadshuset.

– KD skickar Erik Slottner (gruppledare för KD i Stockholm reds.anm) exempelvis, men MP skickar naturligtvis Cecilia Obermüller som sitter både i stadsbyggnadsnämnden och i Bromma stadsdelsnämnd, säger Christian Reimers.

Utfrågningen äger rum den 21 mars på Bromma gymnasium. Alla som bor i Bromma eller bara är intresserade av Brommas utveckling är välkomna.

– Det är fri entré men vi vill gärna att man föranmäler sig för att kunna dimensionera lite förtäring i pausen, säger Christian Reimers.

Föranmälan görs till: info@vasterleds.se

Politiker som tackat ja

Cecilia Obermüller (MP), ledamot i stadsbyggnadsnämnden och ordförande i Bromma stadsdelsnämnd

Johan Paccamonti (M), ledamot i Bromma stadsdelsnämnd

Erik Slottner (KD), gruppledare för KD i Stockholm, ledamot i stadsbyggnadsnämnden och kommunfullmäktige

Inger Edvardsson (S), ledamot i arbetsmarknadsnämnden

Jeanette Malmström (SD), ordförande i Sverigedemokraternas kretsförening Bromma-Kungsholmen

Hanna Wistrand (L), ordförande Liberalerna i Bromma, ledamot i Bromma stadsdelsnämnd

Rikard Hjorth Warlenius (V), ledamot i kommunfullmäktige

(Centerpartitet har tackat ja men ännu inte meddelat vem som kommer)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Här bor de mitt i historiens vingslag

StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56