Grannstöd i Bromma behöver mer pengar för att kunna hålla verksamheten igång. Nu har de startat en insamling. Foto: Ylva Bergman

Brommaborna sluter upp för sina grannstödjare

Grannstöd i Bromma behöver mer pengar för att kunna hålla verksamheten igång. Nu har de startat en insamling – som på bara några dagar dragit in 12 000 kronor.

  • Publicerad 11:49, 30 jan 2018

Grannstöd i Bromma består av drygt 50 frivilliga personer som varje vardag åker runt i Brommas bostadsområden. Genom att synas och observera hoppas de bland annat kunna förebygga inbrott. Därför har Volkswagen under flera år ställt upp och sponsrat gruppen med en bil.

De drabbades hårdast av förra årets inbrottsvåg i Bromma

Men i höstas var Volkswagen tvungna att dra tillbaka sponsringen. Grannstödjarna fick därmed gräva i fickorna och ta ett lån från två medlemmar i gruppen för att kunna köpa loss bilen. Men driftkostnaderna för en bil är höga och ytterligare pengar krävs.

– Då tänkte vi att vi får gå ut och fråga folk i området om inte de kan hjälpa till och bidra, säger Stig Domander, styrelseledamot i Grannstödjarna.

Sagt och gjort. De startade en insamling som de delade i en lokal Facebookgrupp.

– Det inlägget har legat ute i en och en halv vecka. Det är väldigt mycket positiva kommentarer och vi har hitintills fått in 12 000 kronor. Så det är väl bra!

Men på sikt hoppas gruppen kunna få bilen finansierad genom offentliga medel.

– Jag vet inte om det är stadsdelen eller kommunen, men nån av dem tycker jag definitivt kunde göra det, säger Stig Domander.

Insamlingen håller på till den 15 februari. För mer info om hur du bidrar, kontakta grannstödjarna via deras hemsida grannstodbromma.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vi listar: 10 helgnöjen i Västerort och Järfälla

✓Festival ✓Kulturdag ✓Loppisar ✓Volleyboll Sol och sommarvärme. Hur vill du spendera denna härliga helg? Varsågod, vi bjuder på tio tips för en rolig lördag och söndag i Västerort och Järfälla!fredag 25/5 16:47

M: "Majoriteten glömmer stockholmarnas otrygghet"

Debatt när Brommas politiker möttes Moderaterna i Stockholm riktar kritik mot den rödgrönrosa majoritetens arbete mot våldsbejakande extremism och otrygghet. Det orsakade debatt under gårdagskvällens politikermöte i Bromma. "Vi kan...fredag 25/5 15:29