Taggad. Jacob Melin är en av fem tränare från Brommagymnasterna som ska coacha det svenska landslaget i truppgymnastik under EM 2020. Bilden till vänster är en arkivbild. Foto: Mikael Andersson/Gymnastikförbundet

Brommagymnaster blir landslagstränare

Hösten 2020 är det EM i truppgymnastik i Danmark. Totalt ska 18 tränare leda det svenska landslaget, och fem av dessa kommer från Bromma.

  • Publicerad 11:32, 19 jun 2019

Det är inga oerfarna tränare som förbundskaptenen och landslagschefen har handplockat från Brommagymnasterna. Fyra av dem var med och tränade landslaget inför EM förra året, och dem femte har tidigare varit landslagstränare för Norge.

– Det är ett stort privilegium och jag är jätteglad, säger Jacob Melin, som kommer träna seniorlaget på herrsidan.

Förberedelserna börjar redan nu

Även om tävlingen kan verka långt bort nu, har förberedelserna redan startat. Jacob Melin berättar att tränarna har börjat planera för hur killarna i hans trupp på kort tid ska hinna lära känna varandra för att skapa tillit både till varandra som till tränarna.

– Det här ska vi få ihop på bara några träffar, eftersom gymnasterna är från hela Sverige. Vissa har träffats förut inom gymnastiken. Men de måste lära känna varandra så pass mycket för att veta hur de ska stötta och peppa varandra för att prestera bättre som lagkompisar. Vi kommer ha några träningsläger fram tills EM, men mycket av jobbet ligger på hemmaplan, säger han.

Och nog är Jacob Melin stolt över att så många tränare från föreningen är med och representerar Sverige.

– Vi är jättestolta, det visar på vilken kvalitet och nivå det är på tränarna i Brommagymnasterna.