Mats Örnbrand väljer nu att stänga butiken Bromma records för att istället satsa bara på näthandel. Foto: Mikael Andersson

Brommaklassikern går i graven

Snart tystnar musiken i Aba. Nu stänger den omtyckta skivbutiken Bromma Records.

  • Publicerad 20:00, 16 apr 2018

Till Bromma Records i Abrahamsberg har vinylälskaren kunnat komma för att bläddra bland vinylerna, ta en kaffe eller bara snacka. "Gubbdagiset", som butikschefen Mats Örnbrand kallat det, har lockat folk från alla möjliga håll och kanter.

Men nu ser butiken sina sista dagar i sin nuvarande form. Mats Örnstrand får det inte att gå ihop ekonomiskt eller tidsmässigt med en fysisk butik utan måste istället ägna sig åt näthandel.

– Det här är inget som bara jag själv känner, det genomsyrar hela vår bransch, vi har svårare att få in skivor och folk köper mer skivor på nätet, säger Mats Örnbrand.

Bob Dylan får nobelpriset – då jublar Bromma Records

Men för alla stammisar finns en strimma hopp: Mats stänger inte alla dörrar för att stället eventuellt kan hålla öppet någon gång. Han kommer nämligen behålla lokalen.

– Jag är kvar, bara att det blir tråkigare eftersom jag inte kommer ha en fysisk butik. Däremot tänker jag mig kanske några happenings, så att jag kan ha öppet sporadiskt och att folk kan återse varandra, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas att jag fattat rätt beslut, det måste jag tro på. Men vem vet, det kanske kommer ner någon gammal gubbe och dam som säger att de har 50 000 skivor i källaren jag kan få. Då öppnar jag butiken direkt igen, haha.

Sista dagen för öppning har han satt till lördag den 21 april. Samma dag är också utnämnd som record store day, skivbutikernas dag.

– Det är väl nån som uppfattar ironin i det, säger Mats Örnbrand.

Butikerna håller Abrahamsberg levande

Vinyltrenden fick företagarna i Ulvsunda att byta spår

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Här bor de mitt i historiens vingslag

StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56