Brommabo. Isabel Smedberg-Palmqvist (L) är nominerad till skolborgarråd. Foto: Liberalerna

Brommapolitikern om nomineringen till skolborgarråd

Tidigare i år meddelade Lotta Edholm (L) att hon lämnar posten som skolborgarråd. Nu har Liberalernas valberedning i Stockholms stad tagit fram sitt förslag till ersättare.

  • Publicerad 17:01, 29 jan 2020

En enig valberedning föreslår 53-åriga Isabel Smedberg-Palmqvist, kommunfullmäktigeledamot som nu är inne på sin tredje mandatperiod. Mellan 2006 och 2014 var hon gruppledare för Liberalerna i Bromma och satt i stadsdelsnämnden.

– Det var bland det roligaste uppdrag jag haft. Det är demokrati på riktigt när folk kommer och ställer frågor till politikerna, säger Isabel Smedberg-Palmqvist.

"Fantastiskt förtroende"

Att bli nominerad till skolborgarråd beskriver hon som en utmaning, även om hon är väl insatt i stadshusets organisation och förvaltning.

– Det är ett fantastiskt förtroende att bli nominerad av en enhällig valberedning. Men det är klart det blir en utmaning, om jag nu blir vald, att ta över efter Lotta Edholm som enligt mig är Sveriges skickligaste politiker, säger hon.

Sedan 19 år tillbaka är hon bosatt i Smedslätten tillsammans med sin man och två barn. Hon beskriver stadsdelen som sin bas där hennes lokalförening finns.

– Jag skulle vilja påstå att Liberalerna i Bromma är den lokalförening som är mest aktiv i Stockholm, vi utför dörrknackning och deltar i Tolvanloppet och på julmarknader.

Nomineringen görs vid representantskapet den 19 februari och fullmäktige tar beslut den 2 mars då Lotta Edholm lämnar posten.