Fix. Nya gräsytor, gungor och andra lekredskap är planen för lekplatsen Skorstenen i Alvik. Foto: Ella Söderberg

Brommas parker rustas för mer lek

Just nu pågår upprustning i flera parker i Bromma. Nästa år ska nya träd, gräsytor och lekredskap locka fler barn till att gå ut och leka.

  • Publicerad 11:36, 18 dec 2019

Den som har gått förbi bensinmacken vid Alviksvägen har säkerligen noterat att det hänt grejer vid lekplatsen bredvid. Under hösten har lekplatsen Skorstenen vid Ryggåsgatan i Alvik renoverats, för tillfället är dock arbetet på paus.

– Vi har sett att lekplatsen är ett stort behov av upprustning. Det har blivit lite nya lekredskap som vi hoppas ska utmana äldre barn, och även ändrat underlaget för att öka tillgängligheten, säger Åsa Otteklint, parkingenjör i Bromma.

Trots att upprustningen inte är klar går det fortfarande att leka på vissa platser, exempelvis vid gungorna. På andra delar är det dock avspärrat, i väntan på att vädret ska bli bättre så att gräsytor ska kunna fixas.

När allt kan stå klart är ännu oklart, det lär dröja några månader enligt Åsa Otteklint.

Ny entré till Judarskogen

Nu när arbetet med Skorsten är på paus, jobbar man med en upprustning av den lilla parken Arboretum vid Åkeshovs gårdsväg. Den ska få sig ett rejält lyft.

– Vi satsar ganska mycket på nya växter och träd. Planen är att den ska bindas ihop med Judarskogens naturreservat, som en minientrém säger Åsa Otteklint.

Projektet ska pågå under 2020, och beräknas vara färdigt till hösten.

Under 2020 och 2021 ska även Dragonparken i Abrahamsberg och Rimiparken i Nockeby göras lite roligare.

Läs även: Nu ska lekparken i Aba få sig ett lyft

Halvöppet. Även om vissa delar är avstängda går det ändå att leka vid Skorstenen. Foto: Ella Söderberg