Tester. Just nu testar staden provblandningar som ska stabilisera marken i Bromsten. Foto: Mikael Andersson

Bromstensstaden försenad igen

Just nu testar staden olika metoder för att stabilisera den dåliga marken där Bromstensstaden ska byggas. Först i vår planeras de försenade spadarna kunna sättas i marken.

  • Publicerad 11:43, 11 jan 2018

Arbetet med Bromstensstaden flyter på segt som kola. Av markarbetet, som skulle ha påbörjats i våras, syns inte skymten.

Bromstensstaden försenad med ett år

Enligt staden har den ursprungliga tidsplanen försenats på grund av den dåliga markkvalitén i det gamla industriområdet.

Just nu testar staden olika metoder som ska stabilisera marken. Boende kommer att märka av testerna genom att fler lastbilar kör i området. Först i april väntas spaden sättas i marken.

– Anbudet ligger ute på förfrågan och planeras att påbörjas i april, skriver Natascha Tofilovska, projektledare, i ett mejl.

Förseningen av Bromstensstaden kostar byggherrarna miljoner

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Nyheter Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56