I måndags kväll bröt en brand ut i en villa i Spånga. Foto: Sacharias Källdén

Bromstensvilla förstörd i brand

På måndagskvällen bröt en brand ut i en villa i Spånga, där Kurdiska föreningen tidigare haft lokaler. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, men ingen ska ha skadats i branden.

  • Publicerad 10:01, 8 jan 2020

Det var vid 22.13 på måndagskvällen som räddningstjänsten fick larm om att det brann i en villa på Duvbovägen i Bromsten. På plats kunde det konstateras att branden startat på övervåningen.

– Ingen har skadats och huset stod tomt, men taket och övervåningen lär vara totalskadad, säger Tobias Åkesson vid Räddningscentral Mitt.

Tidigare användes huset av Kurdiska föreningen, men de sålde villan i somras och sedan dess har villan stått tom, skriver Dagens Nyheter.

Teknisk undersökning dröjer

Räddningsinsatsen avslutades strax innan midnatt. Vad som startade branden har Tobias Åkesson ingen uppgift om i nuläget.

Enligt Per Fahlström, presstalesperson på polisen, utreds händelsen som mordbrand.

– Mordbrand används som rubricering om man tror att den skulle kunna vara anlagd eller om det finns spridningsrisk och folk kan skadas. Men det kommer ta tid innan vi kan börja en teknisk undersökning på grund av värmen, säger han.

Stockholm Direkt