Växer. Brotorpsskolan i Bagarmossen ska få en helt ny del till 2022. Foto: Patrik Wirén

Brotorpsskolan i Bagarmossen ska byggas ut

2022. Då ska Brotorpsskolan i Bagarmossen ha utökats med över 200 elever, enligt ett nytt förslag.

  • Publicerad 16:03, 20 dec 2018

Idag är Brotorpskolan – byggd 1955 – en låg- och mellanstadieskola med 360 elever. Nu har det kommunalt ägda fastighetsbolaget Sisab utrett en tillbyggnad som ska ge skolan en kapacitet på 600 elever. Utredningen har man gjort på uppdrag av utbildningsförvaltningen i Stockholms stad och har nu kokats ner till ett förslag till inriktningsbeslut.

Bakgrunden till detta är det inom Bagarmossen planeras en omfattande byggnation av nya bostäder som ingår i planområdet Bagarmossen-Skarpnäck. Det innebär att antalet barn i området kommer att öka och därmed behovet av skolplatser.

Rekordsatsning på Stockholms skolor

Rent konkret handlar det om en ny byggnad på 478 kvadratmeter som ska byggas ihop med dagens skolbyggnader.

Förutsatt att utbildningsnämnden godkänner inriktningsbeslutet beräknar man med att det kommer ta fyra år att genomföra projektet. Tidigast 2022 kan den nya skolan stå klar, enligt tidsplanen. Den totala kostnaden för projektet blir 179 miljoner kronor.

Ny app ska skapa bättre grannsämja

Bostad Vill konkurrera med Facebook-grupper Ett av världens största sociala nätverk för grannar lanseras i Stockholm. Enligt grundaren är en god kontakt med din grannar grunden för en trevlig atmosfär i kvarteret.söndag 16/6 19:00

Här är SL:s satsningar för kyla i sommar

Nyheter ✓Knapptrick✓Fler AC-bussar sätts in ✓Men därför kommer de inte hjälpa vid ny värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.lördag 15/6 9:08