Växer. Brotorpsskolan i Bagarmossen ska få en helt ny del till 2022. Foto: Patrik Wirén

Brotorpsskolan i Bagarmossen ska byggas ut

2022. Då ska Brotorpsskolan i Bagarmossen ha utökats med över 200 elever, enligt ett nytt förslag.

  • Publicerad 16:03, 20 dec 2018

Idag är Brotorpskolan – byggd 1955 – en låg- och mellanstadieskola med 360 elever. Nu har det kommunalt ägda fastighetsbolaget Sisab utrett en tillbyggnad som ska ge skolan en kapacitet på 600 elever. Utredningen har man gjort på uppdrag av utbildningsförvaltningen i Stockholms stad och har nu kokats ner till ett förslag till inriktningsbeslut.

Bakgrunden till detta är det inom Bagarmossen planeras en omfattande byggnation av nya bostäder som ingår i planområdet Bagarmossen-Skarpnäck. Det innebär att antalet barn i området kommer att öka och därmed behovet av skolplatser.

Rekordsatsning på Stockholms skolor

Rent konkret handlar det om en ny byggnad på 478 kvadratmeter som ska byggas ihop med dagens skolbyggnader.

Förutsatt att utbildningsnämnden godkänner inriktningsbeslutet beräknar man med att det kommer ta fyra år att genomföra projektet. Tidigast 2022 kan den nya skolan stå klar, enligt tidsplanen. Den totala kostnaden för projektet blir 179 miljoner kronor.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Så många har klagat på halkan i Stockholm

Nyheter Trafikkontoret överrösta med klagomål Sedan förra veckans ishalka har trafikkontoret tagit emot över 1 500 stycken klagomål.tisdag 22/1 16:30

Förskola på Årstafältet evakueras

Nyheter Sprängningar och giftiga ämnen tvingar 100 barn att flytta Nu är det klart att förskolebarnen på Årstafältet ska få flytta därifrån. I mars går flyttlasset för 100 barn och deras pedagoger.tisdag 22/1 16:23