Georgios Barbanos har brottats sedan barnsben. Foto: Linda Gren

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.

  • Publicerad 15:45, 23 feb 2018

Sex dagar i veckan är det träning för 15-åriga brottaren Georgios Barbanos som går i nian i Engelska skolan och brottas i Spårvägens BK. Redan som femåring började han brottas.

– I början tyckte jag inte att det var jättekul men nu älskar jag det. Jag tror att det var för två år sedan som jag kände att "det här vill jag verkligen göra", säger Georgios Barbanos.

En av de saker han tycker bäst om med brottning är att man får träna hela kroppen.

– Inte som i fotboll där man mest tränar benen.

Georgios Barbanos tävlar i 60-kilosklassen och inför "invägningen" innan en match måste han banta för att hamna i rätt klass. Varje gram spelar roll.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Nu väger jag 63. Om man ska ha match en lördag börjar jag banta på måndagen samma vecka. När jag gör det blir jag trött och arg på det mesta men det finns ingenting bättre än när man får äta igen. Då äter jag allt, men mest dricker jag, säger Georgios Barbanos och fortsätter:

– En stor del av sporten är att vara så pass disciplinerad att man klarar det.

Georgios har fått många nya vänner runt om i hela landet och har rest mycket utomlands.

– Jag har tävlat i USA och i helgen åker jag till Vitryssland. Man får uppleva väldigt mycket.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Oavsett vem han ska möta är Georgios Barbanos alltid nervös inför en match.

– På mattan glömmer man allt annat, där handlar det om att vinna eller försvinna. Där är det alltid krig, oavsett om man är kompisar utanför.

Förra helgen blev Georgios Barbanos uttagen till ungdomslandslaget och han har svårt att beskriva sina känslor efteråt.

– Det känns jättejättebra, jag är så glad.

Till hösten har han sökt till brottargymnasiet i Sundsvall.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58