Superskola. Här ska den nya skolan för högstadieelever, Nya Hallundaskolan, byggas. Foto: Botkyrka kommun

Brunnaskolan rivs - ger plats för superhögstadium

Ett nytt superhögstadium i Brunna ska samla alla sjuor, åttor och nior i Hallunda-Norsborg. I veckan gav utbildningsnämnden klartecken att gå vidare med planen för bygget.

  • Publicerad 12:52, 8 feb 2018

BotkyrkaDirekt har tidigare berättat om kommunens planer på att bygga Nya Hallundaskolan, en skola bara för högstadieelever, i Brunnaområdet. På den nya skolan ska alla sjuor, åttor och nior i Hallunda-Norsborg samlas.

Den ursprungliga planen var att bygga skolan på en tomt intill, men bullernivåerna har visat sig för höga. Den nya planen är nu att bygga superhögstadiet på Brunnaskolans tomt, då Brunnaskolan rivs.

– Poängen är att skapa en toppskola i Hallunda. Genom att samla all kompetens på ett och samma ställe så kommer vi få en attraktiv och modern skola med fokus på kunskapsuppdraget, säger Emanuel Ksiazkiewicz, ordförande i utbildningsnämnden.

Den nya skolan ska byggas i moduler och notan ska landa på 236 miljoner kronor.

På sikt är kommunens plan att utveckla Brunnaområdet till en idrottsnod i norra Botkyrka.

– Det finns möjligheter att skapa idrottsspår och koppla till Brunna IP som på sikt kommer vara kommunens idrottsnod, säger Emanuel Ksiazkiewicz.

Idag är högstadieeleverna i området utspridda på flera skolor, Brunnaskolan, Borgsskolan och Karsby International School. I samband med den nya skolorganisationen försvinner Brunnaskolan, medan Borgsskolan rivs och byggs upp igen till Nya Borgskolan, en låg- och mellanstadieskola för 756 elever.

Karsbys framtid är oviss och ska utredas när byggplanerna för Norsborg blir mer konkreta.

Rivs. Brunnaskolan ska rivas. Foto: Johannes liljeson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.