SKADAD. Kaviar beskrivs av familjen som en livsnjutare som gillar fart och vind. Till vänster är han tillsammans med Sophi Jensen, till höger efter flera timmars vård hos veterinären. Foto: Privat

Brutal hundattack i Vasastan

Sophi Jensen, 17, var ute och promenerade med familjehunden Kaviar. Då bröt helvetet lös.

  • Publicerad 13:20, 9 nov 2017

Det var på onsdagskvällen som Vasastadsbon Sophi Jensen, 17 år, var ute med familjehunden Kaviar, en dvärgpudel på fyra kilo. När hon passerade Johannes skola på Roslagsgatan hörde hon plötsligt någon som skrek ”akta hunden”. Sedan bröt kaoset ut.

En stor amstaff-liknande hund överföll Kaviar bakifrån.

– Det gick oerhört fort. Kaviar märkte aldrig den andra hunden och hann inte morra till innan hann bets över nacken, säger Sophi.

Kaviar höll på att bli sliten i stycken, men som tur var hjälpte flera personer till med att försöka sära på hundarna. Men trots att tre personer hoppade på hunden, sparkade den i ansiktet och försöka bända upp dess käkar, släppte den inte greppet om dvärgpudeln.

– Det var fruktansvärt. Det höll säkert på i två, tre minuter. Hunden vägrade sluta, säger Sophi. Till slut hämtade amstaffens ägare en stor skål med kallt vatten, som de hällde över hunden. Då blev den för en kort stund distraherad och släppte greppet om Kaviar, som låg helt stilla marken, till synes livlös.

– Det var massor med blod överallt och jag fick låna en handduk att vira in Kaviar i, säger Sophi.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Personerna som stannat till och hjälpt till under hundbråket ringde polisen och skjutsade sedan Sophi och Kaviar till en veterinär, som behandlat dvärgpudeln hela natten. Men det var ännu vid lunchtid på torsdagen oklart om Kaviar kommer att klara sig.

– Vi vet inte om han kommer att bli återställd. Vi väntar fortfarande besked från läkarna om det finns någon chans att hålla honom vid liv, säger Sophis mamma Dorota Jensen.

Ljus fluffig päls

Hon är själv skakad efter händelsen. Enligt henne var Kaviar en perfekt hund med fluffig och ljus champagnefärgad päls. Efter attacken i går han nästan oigenkännlig.

– När jag var uppe på akuten var han helt livlös, grå och genomblöt av saliv. Hans huvud hängde ner, han kunde inte andas och hans ögonvitor var genomröda. Det kändes som om de skulle sprängas samtidigt som det rann blod från näsan och nacken, säger Dorota Jensen.

– Han var vid liv och fick lite gasbedövning. Men han grät jättemycket, pep konstant. Han hade verkligen jätteont, säger hon.

Både Dorota och Sophi vill efter händelsen passa på att tacka för all hjälp från allmänheten.

– Det var flera som hjälpte till både under och efter händelsen. Alla var jättesnälla och det vill vi tacka för, säger Dorota Jensen.

– Jag är oerhört tacksam för hjälpen jag fick av personer som jag aldrig tidigare träffat. Jag har minnesluckor från kvällen och vet inte om Kaviar hade klarat sig om vi inte hade fått hjälp, säger Sophi.

Ägaren till den attackerande hunden är nu misstänkt för brott mot ”lagen om tillsyn av hundar och katter” eftersom han inte haft kontroll på sin hund.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

JUST NU: Nytt besked om Pålsundet

Nyheter Omstridda rivningen skjuts upp Rivningen av Söder Mälarstrand vid Pålsundets båthamn försenas. Tidigast 2019 kommer arbetet att kunna påbörjas. Samtidigt ska det tittas på en ny gestaltningsmässig lösning, meddelar Miljöpartiet...onsdag 20/6 11:24

Nu får fotgängare en del av supercykelbanan

Nyheter Avslöjar: Stadens nya plan efter ilskan Efter ilskan mot att folk knatar och joggar i cykelbanan. Nu ska staden temporärt dela av sträckan förbi Norr Mälarstrand för att göra plats för fotgängare och cyklister under pågående arbete med...onsdag 20/6 11:15