Bubbelpremiär för nyårsrevyn

Höjda röster och mycket nerver. Det märks att det bara är några dagar kvar till premiären på Teater SAT:s nyårsrevy ”Nu tar vi SAT´s”.

  • Publicerad 08:24, 27 dec 2017

Jag har skrivit en sketch där en Solnabo och en Sundbybergsbo jämför hur det är att bo på respektive sida om kommungränsen.

Det är den näst sista repetitionen innan premiären i Gamla Folkets Hus i Sundbyberg. Repliker gnuggas om och om igen.

Lars Sahlqvist står ensam på scenen och gör en man med uppenbara mindervärdeskomplex: ”Hela jag är en lågkonjunktur, det går inte att skära mer”, säger han tyst.

– Nej, du ska betona på ett annat sätt så låter det mer naturligt, rättar regissören Kjell Sköld.

Årets föreställning produceras av Maria Sahl. Sångtexterna har skrivits av Lasse Johansson, med ett förflutet på Sveriges Radio. Det finns massor av teaterrutin både på och utanför scenen.

– Kjell och jag har arbetat med revyer sedan 1995. Det är nog blivit ett tiotal minst, säger Conny Schröder i teatergruppen.

Det var några år sedan gruppen gav en nyårsrevy. Premiären i Gamla Folkets Hus på nyårsafton blir extra festlig. Det är så gott som slutsålt.

– Biljetterna är lite dyrare men då ingår det snittar och bubbel, berättar Conny Schröder.

Föreställningen är i två akter och innehåller ett 30-tal fristående nummer med sång, musik och sketcher. Revyn har inget sammanhållande tema, men en hel del aktualiteter avhandlas på scenen som #metoo-upproret och BB-krisen. Ett och annat lokalt inslag dyker också upp.

– Jag har skrivit en sketch där en Solnabo och en Sundbybergsbo jämför hur det är att bo på respektive sida om kommungränsen. Det är ju ett kärt ämne, säger Conny Schröder.

Självklart innehåller revyn en AIK-sång om gamla Råsundastadion som tycks ha evigt liv i fansens hjärtan.

Flera riktiga teaterveteraner står på scenen. Gun Widell har varit med i Teater SAT sedan starten. De första föreställningarna gavs på sommarteatern Augustendal vid Huvudsta strand.

– Jag minns inte exakt men den första föreställningen kan ha varit ”Söderkåkar”. Vi spelade mycket Gideon Wahlberg på den tiden. Men min absoluta favorit under de här åren är Jonas Gardells ”Isbjörnarna”. Den pjäsen har allt.

Revyn ”Nu tar vi SAT´s” har premiär i Gamla Folkets Hus i Sundbyberg på nyårsafton. Därefter ger man åtta föreställningar på samma scen innan hela ensemblen avslutar med två föreställningar i Tallbackaskolans aula i Huvudsta den 27 och 28 januari.

Biljetter kan bokas på Teatersat.se
 

MER Teater SAT

Teater SAT är ideell förening som både producerar och arrangerar kulturevenemang.

Föreningen bildades 1989 och är sedan 2002 medlem i Riksteatern.

Teatern bedriver nuförtiden verksamhet i både Solna och Sundbyberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

Facket larmar om bussförarna

Nyheter Hård kritik mot Arriva Arbetsmiljöverket överväger att utfärda ett föreläggande mot Arriva, efter att facket larmat om missförhållanden för bussförarna. Nu har Arriva kompletterat sina svar.onsdag 18/7 9:06