Skolsatsning. Pengarna kan bland annat gå till fler lärare eller annan skolpersonal. Foto: Arkivbild

BUDGET. 22 miljoner kronor satsas på skolan nästa år

22 miljoner kronor satsas på skolan i nästa års budget. Den nyheten släppte den rödgröna majoriteten idag.

  • Publicerad 15:55, 13 okt 2017

Skillnaderna i resultat mellan Botkyrkas grundskolor är stora. De 22 miljonerna ska gå till att minska skillnaderna och stärka skolorna med svagast resultat. Skolorna kan till exempel använda de extra pengarna till att anställa personal inom elevhälsa, specialpedagoger eller annan personal.

Den "största satsningen på skolan någonsin", enligt majoriteten.

Utöver de 22 miljonerna ska kommunen också satsa på extratjänster i välfärden, där arbetslösa anställs som extra resurs i verksamheterna. En del av de tjänsterna ska vara i förskola och skola.

– Fler vuxna i skolan och förskolan skapar mer ordning och studiero. Alla elever förtjänar arbetsro och det stöd de behöver. Den nya extrapersonalen som sätts in kommer dessutom att kunna fungera som en hjälpande hand för ordinarie personal. Så att lärare kan vara lärare och ha det pedagogiska uppdraget i fokus. Det kommer på sikt öka våra elevers resultat, säger Embla Holmlid Kolenda (mp), viceordförande i utbildningsnämnden, i ett pressmeddelande.

Vilka skolor som får del av pengarna och hur de ska fördelas meddelas senare.

10 miljoner kronor extra skjuts också till gymnasieskolorna. Anledningen är att andelen gymnasieelever i kommunen har ökat med tre procent.

Förra året var Karsby International School en av de skolor som fick ta del av satsningen på att stärka skolorna.

De fick extra pengar 2017

Hammersta skolan 2,5 miljoner

Karsby International school 2,5 miljoner

Fittja skolan 2 miljoner

Storvretsskolan 2 miljoner

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.