Ägarna Simon och Mikael Rhawi inför öppnandet av Höjdens Grill. Foto: Alexander Kuronen

Burgarproffs tar över gatuköket på Höjden

Söderorts snabbmatsälskare får en ny plats att gå till när Gärdets Grill n Steakhouse tar plats i Solnagrillens gamla lokaler på Finn Malmgrens plan i Hammarbyhöjden.

  • Publicerad 16:17, 22 okt 2019

Sedan Solna korv-skylten plockats ner har det blivit dags att skriva nästa kapitel i Hammarbyhöjdens gatukökshistoria. Och det är allt annat än några nyburgare (!) som flyttat in i lokalerna; ägarna till nya Höjdens Grill startade Gärdets Grill n Steakhouse redan 1982.

– Det klassiska ska finnas kvar, som korv med bröd och självklart kebab. Men det blir ett väldigt stort sortiment på hamburgare, säger Mikael Rhawi som driver kiorren tillsammans med brorsan Janne och svågern Simon.

Vad kan man vänta sig av det nya stället?

– Du kommer att märka när du kommer in att det är fullt av energi. Kunden ska ha roligt när den väntar, och kocken står för underhållningen!

Eftersom antalet sittplatser i holken är något begränsat fokuserar gatuköket framför allt på ta med-mat. Att hamburgerscenen fullkomligen exploderat på senare år, med så kallade "gourmetburgare" till och med på McDonald's, ser inte Mikael som något hot mot deras verksamhet. Med nästan 40 år i branschen kommer självförtroendet.

Kanske spelar det också in att Mikaels pappa en gång i tiden öppnade Restaurang Malmgrenska i samma område.

Varför är det lämpligt att öppna en hamburgergrill i just Hammarbyhöjden?

– Vi har alla slags människor i det här området, allt från väldigt "inte rika" till väldigt rika, och för vår del ska man kunna äta här oavsett om man har det bra eller dåligt ställt, säger Mikael.

På fredag klockan 10.00 är det dags, då slår Höjdens Grill upp portarna.