Burger King öppnar ny restaurang i Stockholm runt jul. Foto: Elin Jonsson

Burger King öppnar nytt mitt i Gamla Stan

Hamburgerkedjan Burger King öppnar en ny flaggskeppsrestaurang på en av stans hetaste adresser, kan StockholmDirekt avslöja.

  • Publicerad 15:23, 31 okt 2018

I slutet av december öppnar Burger King sin åttonde restaurang i Stockholms innerstad. Närmare bestämt i hörnet Västerlånggatan/Järntorget i Gamla stan.

– Det är en fantastisk historisk byggnad som vi ska försöka hedra på bästa sätt. Att det är ett så gammalt hus medför vissa utmaningar, men också fina möjligheter. Det kommer bli en unik Burger King med en del historiska inredningsdetaljer, säger Iwo Zakowski, vd Burger King Sverige.

Två McDonalds stänger i City

Han säger att de inte tvekade när möjligheten att bygga upp en ny flaggskeppsrestaurang i Stockholm dök upp i somras. För några veckor sedan skrevs signerades kontraktet.

– Sådana här projekt tar lång tid och vi investera mycket pengar i det här. Det är inte helt gratis att bygga upp en restaurang i Gamla stan med tanke på att man måste hedra en så gammal byggnad. Så självklart har vi höga förväntningar, säger Iwo Zakowski.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Peter Eriksson, etableringsdirektör på Burger King, berättar att de just nu har byggnadsarbetare på plats som rivit ut den tidigare restaurangens inredning. Nu ska de bygga upp en restaurang som blir cirka 350 kvadratmeter stor i två plan.

Max vid Medis försenas – ett helt år

– Det är en stor utmaning att ta hand om själva huset och förvalta det på bästa sätt. Vissa detaljer är skyddade och de försöker vi dra fram och dra nytta av. Till exempel det målade glastaket och källarvalven i tegel som vi försöker få fram i sin ursprungliga glans, säger Peter Eriksson.