Bus i hus för hund och kund

Hundsporthallen i Kungsängen rustas upp inför vintern. Hundägare från hela kommunen kan få professionell hjälp att börja träna tillsammans med sin fyrbenta vän.

  • Publicerad 13:56, 15 nov 2017

Vi jobbar med mjuk, belöningsbaserad träning.

Hundsporthallen i Kungsängen har fungerat som en plats där hundägare och hundar kan träffa likasinnade och känna glädjen i att träna tillsammans.

– Det viktigaste för mig är att fler hundägare får hjälp med de problem som dykt upp, säger grundaren av hundsporthallen, Mary Wright.

Och mer?

– Att fler hittar till en rolig och nyttig aktivering som stärker relationen mellan hund och ägare. Vi jobbar med mjuk, belöningsbaserad träning och fokus på vad vi vill att hunden ska göra istället för vad den inte ska göra,

Knappa resurser

Resurserna under de första åren har varit knappa för hundsporthallen i Kungsängen samtidigt som intresset i kommunen bara ökar. Men nu kan hundälskarna glädjas åt nya renoveringar.

– En förbättring är isoleringen av tre stora portar där det dragit tidigare, hallen håller nu 18 grader hela vintern. Dessutom startar vi nu en utomhusbana med belysning utanför hallen där balans, fysik och självkänsla såväl som självkontroll och viktiga muskelgrupper stärks, fortsätter Wright.

Hela vintern kommer att vara full av kurser för alla kategorier av hundägare och hundar.

Det finns alla möjligheter för dig som aldrig tränat med din hund förut, tillsammans med välutbildade instruktörer.

Målet är att utvecklas och inspireras.

– Jag själv och de övriga instruktörer jag anlitar, har en lång rad kurser och olika instruktörsutbildningar på meritlistan, vi är trygga i det vi undervisar och förmedlar.

Vad var din målsättning när du startade Hundsporthallen?

– Att hundar och ägare av precis alla kategorier skulle kunna träna och hitta vänner. Få hjälp, utvecklas, inspireras och ha roligt med sin hund.

Besökare representerade på kurser och träning av hundar i hallen består av ungefär 85 procent kvinnor i olika åldrar.

Varför är det så många kvinnor jämfört med män som tränar med sin hund?

– Tror det är detsamma som med ridsport, kvinnor har mer läggning att leka och busa. Att vara duktig på att träna handlar mycket om att ge sig hän i leken, det är den bästa belöningen och hundar älskar det. Vi har män som gillar att träna hund och leka med dem, men övervägande så är det kvinnor som gör det och besöker oss för att inspireras och träna, avslutar Mary Wright.

Om hallen

En ny bana med aktivering/fysträning/ bygg självförtroende, balans och kroppskontroll. Banan är precis utanför med spotlights och timer för mörka kvällar.

Totalt finns det tolv stationer med beskrivning hur man tränar.

Gratis för kursdeltagare och hyrgäster i hallen, övriga hundägare betalar 50:-

Visste du att… hundsporthallen även har besökare, som hyr hallen och kommer på kurser, från hela Sverige, Norden och övriga Europa.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet