VÄLBESÖKT. Enligt Keolis är nya buss 50 en succé och har blivit femte största busslinje på mindre än ett år. Foto: Per Brandt

Buss 50 överraskar – nu blir det ännu fler turer

Buss 50 till och från Stockholms universitet är poppis och ska utökas med fler turer. Dessutom ska det utredas om Norra Djurgårdsstaden kan få spårväg.

  • Publicerad 12:28, 16 maj 2016

I samband med den stora bussomläggningen förra sommaren började den nya linjen 50 trafikera sträckan Hornsberg-Stora Lappkärrsberget.

När Keolis summerar
resandet med den nya linjen är det lika med succé. Enligt bolaget är det den största linjen efter stombussarna.

Under hösten och våren har den ökat med 3 000 resenärer per dag, till 20 000 resenärer. Ursprungsberäkningarna var 15 000-16 000 resenärer.

Extraturer

Enligt Michael Svensson, områdeschef för innerstan på Keolis, är linjen extra populär från centralen till universitetet och där kommer man sätta in extraturer med start till hösten, 22 augusti.

Fler förändringar syns redan i busstrafiken. Buss 69, som går ut till Djurgården, har utökats med 50 turer per dag och en evenemangslinje mellan Kaknäs och Karlaplan kommer att köra när det är stora evenemang i området.

Spårväg ska utredas

I veckan blev det klart att Alliansen och Miljöpartiet kommit överens gällande kollektivsatsningar.

Bland annat ska det göras en utredning om att bygga ut Spårväg City till Norra Djurgårdsstaden.

– Det är mycket högt prioriterat att Norra Djurgårdsstaden kan få en god kollektivtrafik och vi tror att den här utredningen kommer att ge svar på de frågor som finns när det gäller kostnaderna. Vi vill gärna koppla Spårväg city till Ropsten där den kan möta tunnelbanan och på så sätt öppna för nya resvägar, säger Karl Henriksson, ordförande för landstingets beredning för trafikplanering, i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Person knivskuren på Kungsholmen

Nyheter Två gripna misstänkta för mordförsök En person påträffades tidigt i morse knivskuren vid ett bostadshus på Kungsholmen. Två personer har gripits misstänkta för mordförsök.fredag 19/10 10:37

Kaos i tunnelbanan under fredagsmorgonen

Nyheter Urspårade tåg på både grön och röd linje Det har varit en riktigt dålig morgon för kollektivtrafiken med urspårningar på både grön och röd linje. Fordonen har nu bogserats bort och trafiken är åter igång men förseningar och inställda...fredag 19/10 7:48