Brand. Bussbranden på Färingsö innebar långa köer. Foto: Läsarbild

Bussbrand orsakade långa köer

Bussen började brinna under körning. Efter att ha lycktas stanna kunde bussen evakueras. Branden påverkade även köerna i eftermiddagstrafiken.

  • Publicerad 14:37, 23 jan 2019

Vid 14.45 på måndagen upptäckte en förare av en av blåbussarna på väg från Färingsö att det kom rök från bussens bakre delar där motorn finns. Det visade sig vara en brand som hade brutit ut. Föraren lyckades få stopp på bussen i närheten av Lullehovsbron.

– Han utrymde bussen, tog sig ut och försökte släcka branden med en brandsläckare, säger Izhak Dan, presskommunikatör på Arriva.

Föraren kontaktade även trafikledningen som kunde kontakta räddningstjänsten.

Inga personskador

Flera enheter från polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut och kunde ta hand om branden.

Enligt både Arriva och räddningstjänsten har det inte uppstått några personskador i samband med branden och föraren ska enligt Izhak Dan ha agerat precis enligt rutinerna.

I samband med branden stod trafiken helt stilla i över en timme och köerna ringlade sig långa både mot norra Färingsö och åt Ekerö. Trafiken påverkades under stor del av den fortsatta kvällen.

Arriva har varit i kontakt med passagerare på bussen i efterhand.

– De har kommit hem välbehållna, säger Izhak Dan.

Bussen bogserades till en depå och orsaken till branden var inte klar när den här tidningen gick till tryck.

Ekeröbo dömd till flerårigt fängelsestraff för knarkbrott

Nyheter Tre och ett halvt år i fängelse. Det blir straffet för en 22-årig Ekeröbo som hanterade stora mängder cannabis i en lägenhet på Stora Essingen.söndag 18/8 6:15