Rivs. Dagens terminal stängs i vår och då försvinner också bussresenärernas entré till tunnelbanan vid Slussen. Foto: Karin Nilsson

Bussentrén till Slussens t-bana stängs

I vår förlorar bussresenärer från Nacka och Värmdö “sin” entré till Slussens tunnelbana. Ingången från terminalen under jord ska stängas.

  • Publicerad 06:59, 5 dec 2017

Bussterminal vid Slussen, där bussarna till och från Nacka och Värmdö stannar idag, ska rivas. Planen är att flytta all busstrafik till Stadsgården till en ny tillfällig terminal i april.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Då stängs också ingången till tunnelbanan som ligger precis intill bussterminalen. Bussresenärerna måste istället gå upp till Ryssgården, via nya gångbroar över buss- och byggområdet, för att sen gå ner i tunnelbanan genom den vanliga entrén från torget.

– Det kommer att bli trångt vid den ingången och det är därför vi också bygger en ny tillfällig uppgång till på Ryssgården, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för Slussenprojektet.

"Blir väldigt trångt"

Men den nya uppgången på andra sidan torget kommer att vara klar först i maj, eftersom de gamla trapporna från dagens terminal ska “återanvändas” och byggas om så att de leder resenärer från torget till tunnelbanan istället.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det går inte att vända trapporna på en natt så från april till maj så kommer det bara att finnas en entré och då blir det väldigt trångt. Det är ett glapp som är problematiskt, säger Eva Rosman.

Nya vägar. Via de här gångbroarna ska resenärerna från bussarna ta sig upp till Ryssgården och tunnelbanans entré på torget. Foto: Illustration: ELU

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.