Bussföraren som krockade i Råcksta är åter i tjänst. Foto: Mostphotos

Bussföraren i Råcksta kör igen – var inte drogpåverkad

Den bussförare som kolliderade med en personbil i Råcksta är åter i tjänst. Misstankarna om att han varit drogpåverkad är helt avskrivna.

  • Publicerad 09:05, 12 sep 2017

Krocken inträffade för två veckor sedan i Råcksta där en bussförare kolliderat med ett annat fordon.

– Bussen hade touchat in i ett annat fordon. Omständigheterna på plats gjorde att man misstänkte föraren av bussen för drograttfylleri, har Kjell Lindgren på Stockholmspolisens mediacenter tidigare sagt.

Föraren medtogs för provtagning och nu har provsvaren kommit.

De har visat sig vara negativa, något som Mitti var först att rapportera om.

"Återstår att ta reda på skuldfrågan"

Både polisen och arbetsgivaren Arriva gjorde egna provtagningar.

– Morgonen efter händelsen tog vi in honom till företagshälsovården där vi gjorde våra provtagningar. När de kom i veckan var de negativa så han sattes åter i tjänst, säger Christer Ekelund, kommunikationschef på Arriva.

Vet ni något mer om vad som hände vid kollisionen?

– Nej, utredningen om kollisionen är en separat process, där det återstår att ta reda på skuldfrågan.

SL-buss i krock – föraren misstänks ha varit drogpåverkad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu visar SL upp nya t-banetåget

Nyheter SE FILMEN: Då ska det börja rulla på röda linjen Ny design, ny teknik, AC och förbättrad tillgänglighetsanpassning. Under tisdagen presenterade SL det nya C30-tåget. Vi är på plats i Norsborg.tisdag 19/6 11:45

Här lappas flest bilar i Västerort

Nyheter Se hela listan – gata för gata Åtta av gatorna på Västerorts topp 20-lista där flest får p-böter ligger i Vällingby. Även Björnsonsgatan i Blackeberg ligger i topp när det gäller bötfällda felparkeringar.tisdag 19/6 11:43