Översvämning. Vattnet stoppade inte Täbybrevbäraren Kenneth Söderberg från att köra ut och dela ut posten. Foto: Mats Lönngren/ Linda Gren

Busväder stoppar inte brevbäraren Kenneth i Täby

Trots översvämningar fick de boende på ön Bastuholmen sina brev i tid. Allt tack vare Täbybrevbäraren Kenneth Söderberg som trotsade väderleken.

  • Publicerad 12:04, 3 mar 2020

Varje dag ger de sig ut för att vi ska få vår post, brevbärarna. I veckan fick Täbybon och brevbäraren Kenneth Söderberg uppleva hur det kan vara när det blir riktigt klurigt.

På grund av översvämningarna som påverkade flera delar av Stockholm hade marken och grusvägen nere vid vattnet i Näsbypark förvandlats till en sjö. Där står tyvärr Bastuholmenbornas brevlådor.

– Det var säkert trettio, fyrtio centimeter vatten vid platsen. När jag kom runt hörnet fick jag en chock, det såg ut som en badplats, säger han.

Hängde ut genom rutan

Trots det valde Kenneth att köra fram till brevlådorna.

– Jag åker där varje dag så jag vet hur underlaget är. Jag körde ut med bilen och hängde ut genom fönstret för att nå brevlådorna, jag kunde inte öppna dörren, säger han.

Alla brevlådor utom en fick sin post, då den var för svår att nå. Kenneth har arbetat som brevbärare sedan 1988 i Täby och har kört i Näsbypark-området i fyra år. Han har varit med om olika slags väder förr, men aldrig tidigare har han sett så mycket vatten.

– Inte på det här sättet, jag visade bilder för kollegorna senare och de blev också överraskade, säger han.

Högt vatten ställer till det för Täbys öbor

Öborna var tacksamma

Flera av de boende på Bastuholmen är mycket tacksamma över Kenneths insats.

– Det trodde vi inte var möjligt, han ska ha en stor eloge, säger Mathias Esselström som bor heltid på ön.

Kenneth säger att man som brevbärare ofta får klagomål, då brev kommit fel eller inte kommit fram. Något han själv nu har vant sig vid. Därför är det extra kul när någon blir glad, berättar han.

– Det känns väldigt kul att få beröm, trots att det är mitt jobb att dela ut post. Många glömmer nog av att det är någon som delar ut posten varje dag, det ska bara ligga i lådan, säger Kenneth Söderberg.

Översvämning. Såhär såg det ut när översvämningarna skapat en sjö vid Bastuholmens brevlådorna på fastlandet Näsbypark. Foto: Mats Lönngren‎

Stockholm Direkt