STÄNGD. Coop-butiken i Kungsberga var stängd under helgen på grund av branden. Foto: Lisa Halldén

Butik brann i Kungsberga i helgen

En brand utbröt i Coop-affären i Kungsberga i lördags morse. Det är enligt polisen fortfarande oklart vad som orsakat branden.

  • Publicerad 11:04, 6 apr 2020

Det var en anställd på Coop-butiken i Kungsberga som upptäckte branden vid åtta-tiden på lördagsmorgonen. Efter larmet gått var Hilleshögs räddningsvärn först på plats.

– De påbörjade släckningsarbetet och strax efteråt kom Ekerö brandkår som skickade in en rökdykare som säkerställde att ingen var kvar i lägenheten ovanpå butiken, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen.

Branden orsakade brandskador på fasaden och taket, och rökskador i lägenheterna ovanpå butiken. Inuti butiken ska det enligt polisen inte blivit några skador och polisen har inte heller några rapporter om personskador.

Oklart vad som orsakat branden

Det är ännu oklart vad som orsakat branden.

– Händelsen är rubricerat som allmänfarlig ödeläggelse och nu tittar vi på vad som kan ha orsakat detta. Vi ska till exempel undersöka om det finns film från butiken, säger Mats Eriksson.

Butiken var stängd under lördagen och söndagen, men öppnade på måndagen igen.

En halv miljon ska öka ungas trygghet i sommar

Nyheter ✓Aktiviteter ✓Anställer personal ✓Feriejobb utomhus Inställda arrangemang och mer fritid riskerar att resultera i stök och otrygg miljö bland Mälaröarnas ungdomar. Det menar Lena Törnblom Löfquist, samordningschef i Ekerö. Nu läggs 500 000 kronor på...tisdag 26/5 11:40

Jungfrusund laddar för stortävling i minigolf

Nyheter Men brasklappar för coronaviruset Ett drygt år efter öppningen väntar stortävling på minigolfbanan i Jungfrusund. I slutet av augusti är planen att landets bästa ska göra upp i inofficiella SM i minigolf.måndag 25/5 11:30

Bakom kulisserna på slottsteatern som tystnade

Nyheter "Den här teatern är unik i världen" Om allt varit som vanligt hade intensiva repetitioner inför sommarens föreställningar pågått för fullt på Drottningholms slottsteater. Istället står huset tyst och tomt. Vi tittar in bakom kulisserna...fredag 22/5 14:21

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt