Hemköp har börjat samarbeta med lokala restauranger. Bland annat säljer butiken färsk pastadeg. Foto: Hemköp

Butik samarbetar med lokala restauranger

Hemköp på Torsplan har börjat samarbeta med restauranger i närheten. "Vi gör det för att stötta vår systerbransch och det uppskattas också av våra kunder som nu kan köpa restauranglagad mat i affären" säger Andreas Wehler, butikschef.

  • Publicerad 16:30, 27 apr 2020

– Vi kände att vi ville göra något för att stötta restaurangerna som har det tufft just nu när färre äter ute. Jag har själv ett förflutet inom branschen och satt och pratade med en kompis om vad vi skulle kunna göra. Så nu säljer vi restaurangfabrikat i butiken, säger Andreas Wehler, butikschef.

Så här långt samarbetar butiken med fyra restauranger: Agnes, Bar Central, Calle P och Schmaltz delikatessen. Bland annat kan man nu köpa färsk pasta, hantverkslagade korvar med surkål och färdiglagad paj i butiken.

– Jag kontaktade restauranger som jag tycker har en gastronomiskt hög svansföring och var och en säljer via oss produkter som karaktäriserar restaurangerna. Calle P är till exempel jätteduktiga på pasta.

Initiativet har blivit väl mottaget av kunderna.

– Folk har varit jättepositiva och det har sålt bättre än vad jag trott att det skulle göra. Det verkar finnas ett uppdämt behov, stockholmarna är vana att kunna gå ut och äta. Jag tror och hoppas att det här kommer att överleva post-corona, att det är början på långsiktiga relationer, säger Andreas Wehler.

Kim Choukri på Bar Central är nöjd med samarbetet.

– Vi är jätteglada att vi blev tillfrågade, det här är något vi har gått och funderat på sedan några år tillbaka och som gäster har efterfrågat. Just i dessa tider är det skönt att kunna ha ett extra ben att stå på. Bland annat kan man köpa våra korvar och vårt wienerschnitzel-smör i butiken, säger Kim Choukri.

Nu vill Hemköp utöka samarbetet med fler restauranger.