Framtidsvision. Kvarteret är tänkt att bli ett nav för hela stadsdelen. Foto: ICA Fastigheter

Butik vill bli nya mötesplatsen på Årstafältet

ICA vill att den kommande butiken ska få en viktig roll i det nya området på Årstafältet.

  • Publicerad 07:10, 10 nov 2017

ICA Fastigheter utvecklar tillsammans med Stockholms stad området norr om Årstafältets kolonilotter med bostäder och service. Här planeras för ett kvarter med bland annat en matbutik i bottenvåningen som ska bli ett nav i området, berättar Rebecca Westring, projektutvecklare på ICA Fastigheter.

– Som det ser ut just nu har vi det största kvarteret i stadsdelen. Vi behöver vara där människor finns och butiken ska vara en naturlig mötesplats för de boende.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon kan ännu inte uttala sig vad gäller storleken på butiken. Däremot byggs 275 lägenheter ovanför kvarteret i samarbete med Veidekke Bostad. Kvarteret kommer även rymma ytterligare affärer och förskola.

– Vi vill att de boende ska kunna ha hela livet samlat på ett ställe. Det är så man skapar trygga miljöer. Stormarknader fungerar jättebra, men människor ska inte alltid behöva resa för att handla sin mat, säger hon och tillägger att ICA vill ha en aktiv roll i området.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi kommer att ta ett stort ansvar för platsen. ICA-handlare har ett stort engagemang och gör mycket i sin närmiljö genom att till exempel sponsra idrottsföreningar och det är en styrka vi har.

Byggandet av kvarteret ingår i etapp 2 och inleds tidigast hösten 2020 med trolig öppning två år senare. Detaljplanen väntas antas i kommunfullmäktige i början av 2018.

Årstafältet

Ett nytt område med 6 000 nya lägenheter för 15 000 invånare. Stadsdelen kommer att få blandad bebyggelse, nya verksamheter och en anlagd park. Våren 2018 startar staden sina markarbeten och ungefär två år senare börjar de första husen byggas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fortsatt renoveringsiver i Stockholm

Bostad LISTA: Så mycket rot-avdrag har gjorts i din kommun under 2018 Det senaste årets oro på bostadsmarknaden tycks inte ha påverkat renoveringslusten bland Stockholms invånare. Hittills i år har vi köpts rot-tjänster för miljarder, visar siffror från Skatteverket.onsdag 19/9 6:50

Bortglömda Solberga blir allt hetare

Nyheter ✓Oväntad prisstegring ✓"Ge det fem år till och det kommer bli som Liljeholmen" Trots en svajig tid på bostadsmarknaden ökar slutpriserna i Solberga. Vi drog till den bortglömda pärlan för att ta reda på varför.tisdag 18/9 18:00