Framtidsvision. Kvarteret är tänkt att bli ett nav för hela stadsdelen. Foto: ICA Fastigheter

Butik vill bli nya mötesplatsen på Årstafältet

ICA vill att den kommande butiken ska få en viktig roll i det nya området på Årstafältet.

  • Publicerad 07:10, 10 nov 2017

ICA Fastigheter utvecklar tillsammans med Stockholms stad området norr om Årstafältets kolonilotter med bostäder och service. Här planeras för ett kvarter med bland annat en matbutik i bottenvåningen som ska bli ett nav i området, berättar Rebecca Westring, projektutvecklare på ICA Fastigheter.

– Som det ser ut just nu har vi det största kvarteret i stadsdelen. Vi behöver vara där människor finns och butiken ska vara en naturlig mötesplats för de boende.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon kan ännu inte uttala sig vad gäller storleken på butiken. Däremot byggs 275 lägenheter ovanför kvarteret i samarbete med Veidekke Bostad. Kvarteret kommer även rymma ytterligare affärer och förskola.

– Vi vill att de boende ska kunna ha hela livet samlat på ett ställe. Det är så man skapar trygga miljöer. Stormarknader fungerar jättebra, men människor ska inte alltid behöva resa för att handla sin mat, säger hon och tillägger att ICA vill ha en aktiv roll i området.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi kommer att ta ett stort ansvar för platsen. ICA-handlare har ett stort engagemang och gör mycket i sin närmiljö genom att till exempel sponsra idrottsföreningar och det är en styrka vi har.

Byggandet av kvarteret ingår i etapp 2 och inleds tidigast hösten 2020 med trolig öppning två år senare. Detaljplanen väntas antas i kommunfullmäktige i början av 2018.

Årstafältet

Ett nytt område med 6 000 nya lägenheter för 15 000 invånare. Stadsdelen kommer att få blandad bebyggelse, nya verksamheter och en anlagd park. Våren 2018 startar staden sina markarbeten och ungefär två år senare börjar de första husen byggas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00

Rappare hyllar sitt gamla Skarpnäck

Nyheter Hör låten av svensk hiphops första transperson Hon har kallats för svensk hiphops första transperson. Och hon vill krossa machoidealen med sin rap. Nu släpper Hökisbon Mandy Rich en låt som hyllar hennes barndoms förort: Skarpnäck, som det var...fredag 25/5 16:15