Magnus meddelande till tonåringarna som snattar. Foto: Magnus Persson

Butiksägarens kaxiga lappar till snattarna

Magnus Persson på Hemköp i Västertorp har fått nog av alla snattare. Nu sätter han upp meddelanden i butiken till de skyldiga.

  • Publicerad 16:04, 19 feb 2018

Hemköp i Västertorp har haft problem med snattare under en längre period. Det handlar både om tonåringar som är inne och plockar på sig godis och energidrycker, ligor som stjäl kött och delikatesser samt en och annan småtjuv som tar vad den kommer över i stunden.

– Det är ju oftast samma människor som är inne och stjäl och de allra flesta har vi sagt till redan. En del har vi portat och många är polisanmälda. Men de kommer tillbaka ändå, helt ogenerat, säger Magnus Persson, butiksägare på Hemköp i Västertorp.

Nu har han tröttnat och valt att sätta upp skyltar med små meddelanden till de personer som stulit från butiken.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Hej grabbar som kom in och plockade på sig Red Bull. För det första bör barn under femton år inte dricka energidryck. Antar att ni inte är äldre då ni annars borde betalat för er i stället för att vara tjuvar. Om ni har problem med att förstå hur det går till när man handlar i en butik så kontakta gärna mig så berättar jag. Förresten bilden på er är skickad till polisen", skrev Magnus Persson på en skylt i förra veckan.

– Jag vill ju att de ska se de här skyltarna. Jag har skrivit det med lite humor men hoppas att de ska inse allvaret och sluta, säger han.

Är det någon av tjuvarna som kontaktat dig i efterhand?

– Nej, hittills har ingen gett sig till känna eller frågat om råd, men det kanske kommer nu när det sitter uppe en del skyltar, säger han och skrattar.

Vad har du fått för respons från övriga kunder?

– Bara positiv respons. De här skyltarna är ju skrivna med lite humor som sagt så de flesta tycker att det är roligt, säger Magnus.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48