Skylten kvar. Fifty fifty flyttade ut i höstas men den klassiska skylten sitter kvar. Foto: Johann Bernövall

Butikslokal har stått tom i åtta månader

Retrobutiken Fifty fifty sades upp från lokalen på Rörstrandsgatan för ett drygt år sedan. I september 2017 flyttade ägaren Bosse Englund ut. Nu står lokalen och ekar tom.

  • Publicerad 15:12, 23 maj 2018

Det var i april 2017 som tidningen kunde avslöja att den klassiska retrobutiken sagts upp från sitt hyreskontrakt efter över trettio år på adressen.

– När jag fick uppsägningshandlingarna trodde jag först att det var ett skämt. Jag har hamnat i en sits som gör mig väldigt ledsen. Det känns oerhört deprimerande, sa ägaren Bosse Englund då.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hyresvärden Richard Ghneim sa att han ville utveckla lokalen och inhysa en krog istället. Men lokalen är idag fortfarande tom och brunt papper täcker fönstren. Grannar har hört av sig till tidningen och undrar varför inget händer, och grannverksamheten på gatan, restaurangen Burgers & Beer upplever en frustration över att ingenting händer.

– Det har ryktats om att det ska öppna en brödbutik, men jag vet ingenting konkret, säger Escil Ercan som äger restaurangen.

Påverkar det er på något sätt?

– Butiken drog folk till gatan, så det påverkar på det viset. Situationen är negativ för oss.

Ingen räddning för klassisk retrobutik i Vasastan

Vi har upprepade gånger sökt hyresvärden Richard Ghneim på Cityfast.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rökutveckling på T-centralen

Nyheter Bengal kastades vid tunnelbanan tidigt i morse Rökutveckling uppstod vid T-centralen i morse efter att ett bengalliknande föremål kastats vid tunnelbanan.onsdag 19/9 7:48

Fortsatt renoveringsiver i Stockholm

Bostad LISTA: Så mycket rot-avdrag har gjorts i din kommun under 2018 Det senaste årets oro på bostadsmarknaden tycks inte ha påverkat renoveringslusten bland Stockholms invånare. Hittills i år har vi köpts rot-tjänster för miljarder, visar siffror från Skatteverket.onsdag 19/9 6:50