Skylten kvar. Fifty fifty flyttade ut i höstas men den klassiska skylten sitter kvar. Foto: Johann Bernövall

Butikslokal har stått tom i åtta månader

Retrobutiken Fifty fifty sades upp från lokalen på Rörstrandsgatan för ett drygt år sedan. I september 2017 flyttade ägaren Bosse Englund ut. Nu står lokalen och ekar tom.

  • Publicerad 15:12, 23 maj 2018

Det var i april 2017 som tidningen kunde avslöja att den klassiska retrobutiken sagts upp från sitt hyreskontrakt efter över trettio år på adressen.

– När jag fick uppsägningshandlingarna trodde jag först att det var ett skämt. Jag har hamnat i en sits som gör mig väldigt ledsen. Det känns oerhört deprimerande, sa ägaren Bosse Englund då.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hyresvärden Richard Ghneim sa att han ville utveckla lokalen och inhysa en krog istället. Men lokalen är idag fortfarande tom och brunt papper täcker fönstren. Grannar har hört av sig till tidningen och undrar varför inget händer, och grannverksamheten på gatan, restaurangen Burgers & Beer upplever en frustration över att ingenting händer.

– Det har ryktats om att det ska öppna en brödbutik, men jag vet ingenting konkret, säger Escil Ercan som äger restaurangen.

Påverkar det er på något sätt?

– Butiken drog folk till gatan, så det påverkar på det viset. Situationen är negativ för oss.

Ingen räddning för klassisk retrobutik i Vasastan

Vi har upprepade gånger sökt hyresvärden Richard Ghneim på Cityfast.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

De springer runt Mariatorget – i ett dygn

Nyheter Galna satsningen på Södermalm för välgörenhet Under 24 timmar kommer ett gäng stockholmare springa runt Mariatorget. För Musikhjälpen såklart.måndag 19/11 16:40

Här har julen redan kommit till Stockholm

Nyheter Julen är här. Kommersen på Gärdet är i full gång.måndag 19/11 14:08