Livsfarligt? Här behöver barnen korsa vägen för att komma till förskolan på Sandhamnsgatan. Foto: Patrik Wirén

Byggarbete vid förskola på Gärdet oroar föräldrar

Ett byggnadsarbete gör att barnen som ska till förskolan 79&Park tvingas korsa en väg som saknar övergångsställe. Nu larmar oroade föräldrar.

  • Publicerad 12:32, 31 okt 2018

Förskolan ligger i det nya Oscar Properties-huset med samma namn, i korsningen Sandhamnsgatan/Lindängsvägen på Gärdet. Ett byggnadsarbete på huset intill gör nu att barnen som ska till förskolan inte kan gå på trottoaren utan istället tvingas korsa en väg som saknar övergångsställe. Oscar Sandberg har sin fyraårige son på förskolan och säger att han, liksom många andra föräldrar, är djupt bekymrad över trafiksituationen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det verkar som ingen har tänkt på att det är väldigt många gångtrafikanter som ska till och från fastigheten varje dag och särskilt många barn med tanke på dagiset, säger han och tillägger frustrerat att han är besviken på det bristande engagemanget från trafikkontoret.

– Måste det ske en olycka innan någon gör någonting?

Staden köper bostadsrätter på Östermalm – för barn

Ramjar Ahmad, handläggare på trafikkontoret, har blivit kontaktad av flera föräldrar med barn på förskolan och är medveten om problemet.

– Vi undersöker saken just nu och tittar på vilka åtgärder som är lämpliga för att säkerställa säkerheten på platsen. Det finns olika möjligheter, men ännu har ingenting beslutats, säger han.

Förskolan 79&Park öppnade så sent som i augusti i nybyggda lokaler på Sandhamnsgatan. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.