BRF. Det första huset som ska byggas ska bestå av 86 bostadsrätter. Foto: SHH bostad

Bygget av borätterna i Masmo kan börja

SHH bostad har nu sålt 60 procent av bostadsrätterna i ett av de planerade flervåningshusen i Masmo. Därmed kan spaden snart sättas i marken, uppger bolaget.

  • Publicerad 15:25, 4 okt 2018

Nu har över 60 procent av bostadsrätterna i ett av de planerade lägenhetshusen i Solhagaparken i Masmo/Vårby haga blivit sålda. I ett pressmeddelande meddelar fastighetsbolaget SHH bostad att man därmed är trygga att påbörja byggnationen av ett första hus som totalt omfattar 86 lägenheter.

– Jag kan inte ge en exakt uppgift om byggstart, men vi börjar definitivt innan årskiftet. Vi har ett formellt avtal med entreprenören och planerar för att fysiskt bearbeta marken så fort vi har fått bygglov vilket är verkar vara väldigt nära, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd på SHH bostad AB.

Men hans kollega projektutvecklingschefen Fredrik Johansson är inte riktigt lika positivt inställd:

"Beror på vad man kallar byggstart. Ingen spade i backen, dock är det go för projektet och byggstart i relativ närtid", skriver han i ett sms och säger att han inte kan säga mer om projektet just nu.

Balder köper in sig

Den lyckade försäljningen av bostadsrätter har fått upp ögonen på fastighetsbolaget Balder, som har många andra fastigheter i Vårby. I veckan offentliggjordes att de köper upp 50 procent av projektet från NCC.

– Vi tror på området, säger bolagets finanschef Marcus Hansson.

I veckan blev det också klart att Huddinge kommun ger Balder klartecken att påbörja planeringen av en rivning och nybyggnad av Vårby gård centrum.

Förslaget: Riv Vårby gård centrum

Vårby gårds centrum ett steg närmare rivning