VERKLIGHET OCH VISION. Idag ser det ut såhär på platsen (bilden till vänster). Målet var något helt annat (bilden till höger)

Bygget av lyxiga kedjehus i Söderort står helt still

Våren 2018 var tanken att sex lyxiga kedjehus skulle vara klara. Men bygget i Hammarbyhöjden står helt still.

  • Publicerad 20:00, 11 nov 2019

Projektet med att bygga elva radhus och sex kedjehus i längs Sparrmansvägen i Hammarbyhöjden har kantats av problem.

Tanken var att allt skulle vara klart 2015. Sedan sköts planeringen framåt och våren 2018 skulle samtliga bostäder vara klara för inflytt.

När radhusen till slut ansågs klara 2018 visade det sig att flera av kåkarna hade fått fuktskador.

Helt övergivet

Bygget med de exklusiva kedjehusen står dock helt still. På platsen är det en övergiven byggarbetsplats. Boende har inte sett någon aktivitet på platsen.

– Det ser ut som byggarna har lämnat platsen mitt under spikandet och byggandet. Det ser helt övergivet ut, säger en boende som vill vara anonym till StochholmDirekt.

Stött på hinder

Projektet drivs av ALM Equality, som tog över projektet från företaget Småa AB under våren 2017. Att bygget åter ska ta fart den närmsta tiden är inte troligt. ALM har ”stött på en del svårigheter” de måste få klart för att kunna sätta igång igen och har just nu bara en preliminär tidplan för projektet.

"Vår förhoppning och målsättning är att påbörja arbetena igen till våren 2020 med ett färdigställt projekt cirka 9 månader senare", skriver Jacob Ernström, projektgruppchef på ALM i ett mejl till StockholmDirekt.

Nya corona-sjukhuset öppnar nästa vecka

Nyheter Se bilderna inifrån fältsjukhuset i Älvsjö Det nya, tillfälliga fältsjukhuset i Älvsjö håller på att ta form. Det kommer att ha plats för 140 patienter och öppnar nästa vecka.måndag 30/3 17:25