Enskede Värdshus. Foto: Michael Toll

Bygget vid Enskede värdshus skjuts upp

Bygget kring Enskede rackethall, och på platsen där Enskede värdshus ligger, skjuts fram minst ett år. Orsaken är att marken är svår att bygga på.

  • Publicerad 14:20, 1 nov 2018

Tidningen har vid flera tillfällen berättat om det planerade bygget runt Enskede rackethall, där staden skissar på 600 nya lägenheter, stadsradhus och förskolor.

Parallellt med det jobbar man med granntomten Enskede värdshus, där fastighetsägaren vill riva nuvarande krog och istället tillåta ett helt nytt bostadshus i fem våningar, med lokaler i botten där restaurangen kan drivas vidare. Huset skulle rymma 90 lägenheter.

Skjuts upp ett år

De två planerna samkörs av staden eftersom de ligger så nära varandra, enligt Christopher Pleym, projektledare på exploateringskontoret. I en första tidplan skulle detaljplaner ha presenterats för politikerna innan årsskiftet i år, men det har skjutits fram nu.

Ridskolan i riskzonen vid stort husbygge

Istället tänker man sig ett samråd med öppet hus hösten 2019, med antagande tidigast våren 2020 och byggstart 2021.

– De utredningar som behöver göras innan ett samråd kan hållas, har dragit ut på tiden. Det är komplicerade markförhållanden med mycket lera på Enskedefältet därför behöver vi från stadens sida ta fram ett gediget underlag inför ett kommande samråd, säger Christopher Pleym.

Enskede Värdshus ska rivas

Ägaren om rivningen av värdshuset: "Enda chansen att överleva"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

Nyheter På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10

Mystisk fiskrens förbryllar i Gubbängen

Nyheter Stadsdelen: "Vi kommer inte göra något åt saken" Nära Gubbängens IP gjorde en person på hundpromenad en udda upptäckt. En större mängd fiskrens låg dumpad i skogen.måndag 19/11 16:30