Enskede Värdshus. Foto: Michael Toll

Bygget vid Enskede värdshus skjuts upp

Bygget kring Enskede rackethall, och på platsen där Enskede värdshus ligger, skjuts fram minst ett år. Orsaken är att marken är svår att bygga på.

  • Publicerad 14:20, 1 nov 2018

Tidningen har vid flera tillfällen berättat om det planerade bygget runt Enskede rackethall, där staden skissar på 600 nya lägenheter, stadsradhus och förskolor.

Parallellt med det jobbar man med granntomten Enskede värdshus, där fastighetsägaren vill riva nuvarande krog och istället tillåta ett helt nytt bostadshus i fem våningar, med lokaler i botten där restaurangen kan drivas vidare. Huset skulle rymma 90 lägenheter.

Skjuts upp ett år

De två planerna samkörs av staden eftersom de ligger så nära varandra, enligt Christopher Pleym, projektledare på exploateringskontoret. I en första tidplan skulle detaljplaner ha presenterats för politikerna innan årsskiftet i år, men det har skjutits fram nu.

Ridskolan i riskzonen vid stort husbygge

Istället tänker man sig ett samråd med öppet hus hösten 2019, med antagande tidigast våren 2020 och byggstart 2021.

– De utredningar som behöver göras innan ett samråd kan hållas, har dragit ut på tiden. Det är komplicerade markförhållanden med mycket lera på Enskedefältet därför behöver vi från stadens sida ta fram ett gediget underlag inför ett kommande samråd, säger Christopher Pleym.

Enskede Värdshus ska rivas

Ägaren om rivningen av värdshuset: "Enda chansen att överleva"

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

SL:s besked: Då kan Stockholm city öppna igen

Nyheter Ny prognos efter trasiga rulltrappor för pendeltågen i södergående riktning Inga södergående tåg har kunnat stanna vid Stockholm city under dagen på grund av trasiga rulltrappor.måndag 25/3 19:15

De vill få fler tjejer att plugga teknik

Nyheter Vill bryta normer meed Instagramkonto: "Vi behövs!" Få kvinnor jobbar med teknik. Elin och Daphne vill krossa normerna så att fler tjejer väljer att hoppa på tekniktåget redan i gymnasiet. "Vuxna tycker alltid att jag är häftig som pluggar teknik och...måndag 25/3 14:14