Nytt. Hyresbostäderna ska byggas ett stenkast från färjeläget på Adelsö. Foto: Daniel Cannervik

Bygglov dröjer för lägenhetsprojekt

Ännu har bygglovet för hyreslägenheterna på Adelsö inte beviljats. Byggstarten tros nu inte starta förrän under 2018.

  • Publicerad 10:40, 10 nov 2017

Planen var att komma igång tidigare, men arbetet har dragit ut på tiden.

Ekerö bostäder planerar bygga 34 lägenheter på Slagarvägen, ett stenkast från färjeläget på Adelsö. Tidigt i somras lämnades en ansökan om bygglov, men än finns det inget datum för byggstart.

– Vi håller på med bygglovsförfrågan men är ej klara. Vi har gjort en del justeringar i ursprungligt förslag som inom kort kommer att skickas in till byggnadsnämnden, säger Ingemar Hertz, ordförande för Ekerö bostäder.

Det är bland annat en anpassning till den befintliga detaljplanen som ska göras. Det har även saknats en nybyggnadskarta som länsstyrelsen tagit fram. Vad det försenade bygglovet gör för byggstarten är ännu inte klart, men ju kallare vädret blir desto svårare är det att börja med markarbeten.

– Planen var att komma igång tidigare, men arbetet har dragit ut på tiden. Är inte helt säker, men jag har svårt att tro att vi kommer igång innan årsskiftet, säger Claes Vikström, bostadsbolagets fastighetschef.

Byggprojektet på Slagarvägen inkluderar hyresbostäder i tio stycken enplans- och tvåplanshus. Under 2018 ska lägenheterna stå färdiga för inflyttning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dom för sexbrott mot barn

Nyheter Sex månaders fängelse för sexuellt övergrepp mot barn. Så lyder tingsrättsdomen för en man i Stenhamra.måndag 25/6 12:12

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter