Så här tänker sig företaget som vill bygga modulhusen att det ska se ut i Kallhäll. Här är tanken att det ska bli hus i 2-4 våningar. Illustration: Xlnt Living

Bygglovet för modulhusen i Kallhäll inskickat

Bygglovsansökan för modulhusen på Bolindervallens parkering i Kallhäll är inskickat. På platsen vill man bygga drygt 140 bostäder åt nyanlända och studenter.

  • Publicerad 15:12, 7 jun 2017

På två platser i Järfälla kommun planeras det för modulbostäder, Vålberga i Barkarby och Bolindervallen i Kallhäll.

I båda fallen är det företaget Xlnt Living, som tidigare byggt studentbostäder i Sundbyberg, som ansöker om bygglov på tomterna.

Tanken är att bygga drygt 140 lägenheter i Kallhäll, och 88 lägenheter i Barkarby, åt nyanlända med uppehållstillstånd och studenter.

Nu är båda byggloven inskickade till kommunen.

– Bostäderna i Vålberga kan vi ta beslut om i miljö- och bygglovsnämnden den 27:e juni. Kallhäll är inlämnat men där behöver man komplettera ansökan, säger Aphram Melki (C), ordförande i miljö- och bygglovsnämnden.

Kan vara på plats i november

Troligtvis ska modulhusen i Kallhäll upp för beslut i nämnden i augusti. I Barkarby behövs kompletteringar vad det gäller ljudnivån, eftersom bostäderna hamnar nära tågspåren.

– I Kallhäll är det till exempel sådant som avfallshantering som inte var redogjort tillräckligt. Det är en enkel men viktig sak vi måste bottna i innan vi kan ta upp ärendet, säger Aphram Melki.

Efter att alla kompletteringar kommit in ska grannhöranden genomföras i Kallhäll. I Barkarby pågår det just nu, fram till den 8 juli.

I praktiken kan modulhusen i Barkarby börja byggas om de godkänns i nämnden i juni. Men det på egen risk.

– Beslutet kan alltid överklagas. Då riskerar de att länsstyrelsen stoppar det, säger Aphram Melki.

Om bygglovsansökan för Vålberga godkänns i juni så kan bostäderna vara på plats i november.

Modulhusen i Barkarby är tänkta att byggas i fyra våningar, och likna de här studentbostäderna som tidigare byggts i Sundbyberg. Foto: Xlnt Living

Stockholm Direkt