SKROTADE BYGGPLANER. Landstinget har lagt ner planerna på att bygga bostäder i Landstingsparken, åtminstone för tillfället.Till höger ses fastighetslandstingsrådet Paul Lindqvist (M) prata med de som demonstrerade inför att beslutet skulle tas för två år sedan. Foto: Per Brandt

Byggplanen i landstingsparken skrotas

Landstinget har fimpat planerna på att bygga upp till 350 nya bostäder i landstingsparken. Frågan är inte längre prioriterad och finns heller inte med i budgeten, enligt Moderaterna.

  • Publicerad 11:30, 18 jun 2018

Det var inför att budgeten skulle klubbas för två år sedan som Landstinget gjorde klart att man ville utreda om det gick att bygga bostäder i delar av landstingsparken, bakom landstingshuset på Hantverkargatan. Enligt de första beskeden kunde det handla om cirka 350 nya bostäder. Beskedet mötte stora protester från boende i området och från föräldrar med barn på förskolan Pilen som ligger i parken och dess ägare, som var oroliga för deras framtid.

Trots plakat och hyfsat stor uppslutning på demonstrationen inför landstingsfullmäktige, där bland annat fastighetslandstingsrådet Paul Lindquist (M) gick ut för att prata med de som demonstrerade, så klubbades budgeten där utredningen ingick.

Här protesterar de mot byggplanerna i Landstingsparken: "Låt förskolan vara"

Sedan dess har det varit tyst om planerna.

Och så verkar det förbli. Åtminstone för nu.

För utredningen och bostadsplanerna finns inte med i budgeten längre.

Enligt Moderaternas pressavdelning pågår det inte heller något aktivt utredningsarbete som de känner till. Enligt partiet beror det inte på protesterna, även om de "självklart lyssnar på medborgare" utan planerna är helt enkelt inte prioriterade.

"Landstinget ska vara en aktiv fastighetsägare som utreder möjligheter i fastighetsbeståndet för att på bästa sätt tillvarata skattebetalarnas pengar. Därför tittar vi kontinuerligt på olika möjligheter. Vissa ärenden går vi vidare med – andra inte. Landstingsparken finns inte med i budgeten och är inte prioriterat", skriver Irene Svenonius, (M), finanslandstingsråd i ett mejlsvar. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Snart börjar sprängningarna vid Slussen

Nyheter Klart för byggstart av omstridda bussterminalen i Katarinaberget Klart för skott. Skott kommer. Snart dånar det i Katarinaberget när staden sätter igång bygget av den nya bussterminalen.onsdag 26/9 13:37

Nytt torg och flera krogar i Götgatsbacken

Nyheter Så blir omstridda renoveringen 60-talskåken i hörnet Götgatan-Sankt Paulsgatan får nytt liv när hela byggnaden nu totalrenoveras. På menyn står bland annat flera nya restauranger.onsdag 26/9 12:20