Huset. Så här ska 15-våningshuset se ut. Foto: Riksbyggen

Byggstart för 15-våningshus i Bandhagen

Nu byggstartar Riksbyggen sitt projekt Branddammen i Bandhagen.

  • Publicerad 08:54, 17 feb 2020

Här ska huset stå enligt Riksbyggen. Foto: Riksbyggen

Det 15 våningar höga huset ska placeras på en grönyta mitt emot infarten vid Sjösavägen 31/51 enligt Riksbyggen och nu basunerar de ut att bygget ska dra igång under februari då hälften av de 70 lägenheterna är sålda.

Nu provborras det för tre byggen i Bandhagen

Enligt Riksbyggen innehåller huset allt från små, yteffektiva lägenheter till större med dubbla balkonger. I bostadsrättsföreningen kommer det även att finnas cykel- och bilpool med laddstolpar.

– Det blir ett bekvämt boende nära Högdalens centrum och tunnelbanestation och med genomgående stort fokus på hållbarhet genom hela projektet, berättar Mikael Olsson, projektchef på Riksbyggen.

Sju av lägenheterna kommer dessutom att kunna hyrköpas av unga vuxna. Det innebär att personer upp till 35 år får börja med att hyra en lägenhet med en option på att köpa den som bostadsrätt inom fem år. Hyran under perioden kommer motsvara nyproduktionshyran på den aktuella orten enligt byggbolaget och köpeskillingen ska motsvara ursprungliga insatsen samt en årlig uppräkning mot konsumentprisindex.

Ett första officiellt spadtag ska ske i mars enligt byggbolaget.

Grönt ljus för 166 studentlyor i Björkhagen

Nyheter Lång process Nu, sex år efter att detaljplanen skickades på samråd första gången, kan Söderorts nya studentbostäder börja byggas. Närmare bestämt i Björkhagen.fredag 3/4 9:11

AIK bandy flyttar till Söderort

Sport Satsar på guld med två nyförvärv i världsklass Under säsongen har AIK bandy haft problem på sin hemmaplan Bergshamra IP. Nu står det klart med en ny lösning som innebär flytt till helt nya hallen på Gubbgängens IP. Samtidigt har klubben lyckats...torsdag 2/4 13:54