Byte. Den 23 mars är det leksaksbytardag på Kulturhuset. Foto: Mostphotos

Byt din leksak mot en ny på Kulturhuset

Har du tröttnat på din leksak? Då kan du lämna in den i disken på biblioteket och få en biljett till den stora leksaksbytardagen nästa helg.

  • Publicerad 15:58, 15 mar 2019

Fram till den 22 mars kan Vallentunabarn lämna in max fyra leksaker var i biblioteksdisken. I gengäld får barnet en biljett per leksak, som man sedan tar med på leksaksbytardagen lördagen den 23 mars i Kulturhuset. Där kommer de insamlade leksakerna radas upp för nyfikna barn som vill fynda.

– Vi kommer vara i Kulturrummet mellan 11 och 14. Där får man kika runt på det som är framställt, sedan lämnar man in sin biljett på vägen ut, säger Malin Carlsson, kulturhuskoordinator.

Leksaksbytardagen är en del av kommunens satsning på klimatet och återvinning. Inne i Kulturhuset finns just nu en utställning om kläders påverkan på miljön.

– Det här är ett bra sätt att även involvera barnen på, säger Malin Carlsson.

Hon vill att man ska tänka på att lämna in något man själv skulle vilja byta till sig, leksaken ska alltså vara hel och ren.

De leksaker som blir över vid slutet av dagen kommer doneras till Röda korset Vallentuna.

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt