Byte. Den 23 mars är det leksaksbytardag på Kulturhuset. Foto: Mostphotos

Byt din leksak mot en ny på Kulturhuset

Har du tröttnat på din leksak? Då kan du lämna in den i disken på biblioteket och få en biljett till den stora leksaksbytardagen nästa helg.

  • Publicerad 15:58, 15 mar 2019

Fram till den 22 mars kan Vallentunabarn lämna in max fyra leksaker var i biblioteksdisken. I gengäld får barnet en biljett per leksak, som man sedan tar med på leksaksbytardagen lördagen den 23 mars i Kulturhuset. Där kommer de insamlade leksakerna radas upp för nyfikna barn som vill fynda.

– Vi kommer vara i Kulturrummet mellan 11 och 14. Där får man kika runt på det som är framställt, sedan lämnar man in sin biljett på vägen ut, säger Malin Carlsson, kulturhuskoordinator.

Leksaksbytardagen är en del av kommunens satsning på klimatet och återvinning. Inne i Kulturhuset finns just nu en utställning om kläders påverkan på miljön.

– Det här är ett bra sätt att även involvera barnen på, säger Malin Carlsson.

Hon vill att man ska tänka på att lämna in något man själv skulle vilja byta till sig, leksaken ska alltså vara hel och ren.

De leksaker som blir över vid slutet av dagen kommer doneras till Röda korset Vallentuna.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Äldreboendets nya medarbetare: Robotsälen

Nyheter "Om du är mjuk och klappar den så ger den ifrån sig fina ljud" Gos med robotsäl och en virtuell cykeltur i de boendes gamla kvarter. Det är två av de tekniska metoder som ska öka livskvaliteten för de äldre på Attundagården.fredag 22/3 15:58

De bor — i ett växthus

Nyheter Naturhuset i Brottby som lagrar energi 145 kvadratmeter inomhusyta och 275 kvadratmeter utomhus. Ja, så stort blir det när man bor i ett växthus. Kanske har du sett familjen Wallentinus-Pettersson spektakulära boende i Sundby, Brottby?...fredag 22/3 15:36