Byte. Den 23 mars är det leksaksbytardag på Kulturhuset. Foto: Mostphotos

Byt din leksak mot en ny på Kulturhuset

Har du tröttnat på din leksak? Då kan du lämna in den i disken på biblioteket och få en biljett till den stora leksaksbytardagen nästa helg.

  • Publicerad 15:58, 15 mar 2019

Fram till den 22 mars kan Vallentunabarn lämna in max fyra leksaker var i biblioteksdisken. I gengäld får barnet en biljett per leksak, som man sedan tar med på leksaksbytardagen lördagen den 23 mars i Kulturhuset. Där kommer de insamlade leksakerna radas upp för nyfikna barn som vill fynda.

– Vi kommer vara i Kulturrummet mellan 11 och 14. Där får man kika runt på det som är framställt, sedan lämnar man in sin biljett på vägen ut, säger Malin Carlsson, kulturhuskoordinator.

Leksaksbytardagen är en del av kommunens satsning på klimatet och återvinning. Inne i Kulturhuset finns just nu en utställning om kläders påverkan på miljön.

– Det här är ett bra sätt att även involvera barnen på, säger Malin Carlsson.

Hon vill att man ska tänka på att lämna in något man själv skulle vilja byta till sig, leksaken ska alltså vara hel och ren.

De leksaker som blir över vid slutet av dagen kommer doneras till Röda korset Vallentuna.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt