C: Inte värt att rädda Riddarfjärdslinjen

Trots fler resenärer och upprop. De som vill fortsätta åka pendelbåt över Riddarfjärden ser ut att få vänta läääääänge efter årskiftet.

  • Publicerad 13:16, 7 sep 2018

Som Stockholmdirekt kunde berätta igår har några resenärer startat ett upprop mot beslutet att lägga ner pendelbåten på Riddarfjärden vid årsskiftet. Beslutet togs för snabbt och på fel underlag menar man och hänvisar till ny statistik som visar att antalet resenärer ökar i år.

Nytt upprop ska rädda Riddarfjärdslinjen

Gustav Hemming (C), miljö-, skärgårds- och regionplaneringslandstingsråd, gläds åt engagemanget men menar att uppgången inte är tillräcklig.

Att de tog beslutet att lägga ner linjen halvvägs in i försöksperioden motiverar han med att de istället ville göra den andra linjen i samma försök – den till Ekerö – permanent.

– Även med de här nya siffrorna motiverar inte antalet resande prislappen. Men det var ett försök och ska utvärderas. Skulle vi fortsätta att se en kraftig ökning under hösten så får vi se vad vi drar för slutsatser av det, säger han.

Centerpartiet har sedan tidigare gått till val med ett förslag på åtta nya pendelbåtslinjer där en del kan komma att trafikera de berörda hållplatserna på linje 85, enligt Hemming. Dessutom vill Centerpartiet göra en ”Riddarfjärdslinjen 2.0” i framtiden. Men det lär dröja. Först när Slussen är klar, 2025, kan det troligen bli aktuellt.

Löftet: Åtta nya pendelbåtslinjer i Stockholm

– Då tror jag att linjen har förutsättningar för att flyga. Men blir det bra resande nu får vi göra en utvärdering och se om det går att komma vidare tidigare. Men det är en kostnadsfråga. I dagsläget är det en trafik som inte går att motivera, säger han.

TAR STRID. Ett nätverk och upprop har startats för att rädda pendelbåtslinje 85 som ska läggas ner vid årsskiftet. Foto: Sacharias Källdén

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Rivningen av Zinken slår hårt mot konståkare

Nyheter Nu riskerar klubbens verksamhet på Södermalm att förintas Beskedet att Zinkensdamms ishall måste rivas slår så hårt mot den lokala konståkningsklubben att den nu riskerar att upplösas.onsdag 21/11 20:00

Populär burgarkedja öppnar i Götgatsbacken

Nyheter Satsar på flera nya ställen i Stockholm Det norrländska restaurangkedjan Bastard Burgers öppnar i nyrenoverade St:Pauls i Götgatsbacken. Oktober 2019 är det dags.onsdag 21/11 17:50