C invigde själva – ledde till tjafs

Under nationaldagsfirandet på Golfängarna var det inte bara solsken. En invigning av naturreservat har lett till meningsutbyte mellan politiker för två av de styrande partierna.

  • Publicerad 12:31, 7 jun 2018

Självklart tycker jag att vi skulle ha lite cred

Idén om att göra ett naturreservat av Lötsjön och Golfängarna har några år på nacken. De styrande politikerna sa nej till en motion från dåvarande Folkpartiet, som lämnades in i april 2013. I förra valrörelsen hakade Centerpartiet på idén.

Tidigare S-styret ändrade sig och i december 2017 var det dags för fullmäktige att säga ja.

Under nationaldagsfirandet invigdes naturreservatet av stadsmiljökommunalrådet Stefan Bergström (C).

"Det hade varit klädsamt att tala om att det var Liberalernas fd Folkpartiets förslag från början och att löftet om att delta i invigningen hade hållits", skriver fullmäktigeledamoten Inger Gran (L) på Twitter.

Stadens kommunikationsavdelning bestämmer vem som ska invigningstala, enligt Stefan Bergström.

– Jag har ingen aning om vad de har blivit lovade och av vem. Det är min roll som nämndordförande, har man ingen roll så har man ingen roll i det sammanhanget, säger han.

Dåvarande Folkpartiet var dessutom inte först med idén, enligt honom.

– Vi hade redan bestämt att vi skulle ha det som valfråga när de gick ut officiellt. Jag hade till och med träffat min dåvarande kollega i Solna och pratat om ett gemensamt naturreservat, säger Stefan Bergström.

Han kallar reaktionen för en storm i ett vattenglas. Centerpartiet ville till exempel göra Kymlinge till ett naturreservat redan 1973, utan att för den skull kräva att partiet nämns så fort man pratar om frågan.

– Trygghetspaketet var vår idé. Moderaterna har kommunicerat det jättemycket men vi går inte runt och hävdar ägandeskap. I min värld blir det lite fånigt om jag ska vara ärlig, säger han.

Inger Gran (L) vill inte kalla det för någon konflikt.

– Vi tycker väl lite olika. Jag tror att det glömdes bort i all stress, så det är ingen större affär. Självklart tycker jag att vi skulle ha lite cred för vår idé.

C säger att de redan hade kommit på idén?

– Haha, ja jag vet inte vad de har suttit med på sin kammare. Men det hände inget förrän vi gick ut och sa att vi ville ha ett Central Park. När vi gick ut med detta fick vi stor uppmärksamhet, jag tror till och med att det var på tv.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Knarkhärva nystas upp – tio personer åtalade

Nyheter Stora mängder narkotika fanns i Sundbyberg Åtal har väckts för en större narkotikahärva med en 22-åring från Kista som misstänkt huvudman. Stora mängder amfetamin och MDMA har förvarats i Sundbyberg, enligt åklagarna som ser allvarligt på att...torsdag 20/9 17:12

Bostäder tas över av Förvaltaren

Nyheter Förvaltaren byter till sig två fastigheter i centrala Sundbyberg från Wåhlins, som vill bygga 170 lägenheter i Hallonbergen.onsdag 19/9 15:24

Bussförarnas stress måste utredas

Nyheter Bussförarnas stress måste riskbedömas. Det slår Arbetsmiljöverket fast och har utfärdat ett föreläggande med vite mot SL:s leverantör.onsdag 19/9 11:04