C invigde själva – ledde till tjafs

Under nationaldagsfirandet på Golfängarna var det inte bara solsken. En invigning av naturreservat har lett till meningsutbyte mellan politiker för två av de styrande partierna.

  • Publicerad 12:31, 7 jun 2018

Självklart tycker jag att vi skulle ha lite cred

Idén om att göra ett naturreservat av Lötsjön och Golfängarna har några år på nacken. De styrande politikerna sa nej till en motion från dåvarande Folkpartiet, som lämnades in i april 2013. I förra valrörelsen hakade Centerpartiet på idén.

Tidigare S-styret ändrade sig och i december 2017 var det dags för fullmäktige att säga ja.

Under nationaldagsfirandet invigdes naturreservatet av stadsmiljökommunalrådet Stefan Bergström (C).

"Det hade varit klädsamt att tala om att det var Liberalernas fd Folkpartiets förslag från början och att löftet om att delta i invigningen hade hållits", skriver fullmäktigeledamoten Inger Gran (L) på Twitter.

Stadens kommunikationsavdelning bestämmer vem som ska invigningstala, enligt Stefan Bergström.

– Jag har ingen aning om vad de har blivit lovade och av vem. Det är min roll som nämndordförande, har man ingen roll så har man ingen roll i det sammanhanget, säger han.

Dåvarande Folkpartiet var dessutom inte först med idén, enligt honom.

– Vi hade redan bestämt att vi skulle ha det som valfråga när de gick ut officiellt. Jag hade till och med träffat min dåvarande kollega i Solna och pratat om ett gemensamt naturreservat, säger Stefan Bergström.

Han kallar reaktionen för en storm i ett vattenglas. Centerpartiet ville till exempel göra Kymlinge till ett naturreservat redan 1973, utan att för den skull kräva att partiet nämns så fort man pratar om frågan.

– Trygghetspaketet var vår idé. Moderaterna har kommunicerat det jättemycket men vi går inte runt och hävdar ägandeskap. I min värld blir det lite fånigt om jag ska vara ärlig, säger han.

Inger Gran (L) vill inte kalla det för någon konflikt.

– Vi tycker väl lite olika. Jag tror att det glömdes bort i all stress, så det är ingen större affär. Självklart tycker jag att vi skulle ha lite cred för vår idé.

C säger att de redan hade kommit på idén?

– Haha, ja jag vet inte vad de har suttit med på sin kammare. Men det hände inget förrän vi gick ut och sa att vi ville ha ett Central Park. När vi gick ut med detta fick vi stor uppmärksamhet, jag tror till och med att det var på tv.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Polisen söker vittnen till morden

Nyheter "Vi kommer vara närvarande i området" Efter måndagskvällens dödsskjutning i Hallonbergen vill polisen ha kontakt med personer som kan ha sett något.tisdag 13/11 15:17

Männen som skottskadades i Hallonbergen avled i natt

Nyheter Gärningsmän försvann på moped De två män som skottskadades i Hallonbergen på måndagskvällen har avlidit. Det meddelade polisen på tisdagsmorgonen. De anhöriga är underrättade.tisdag 13/11 8:36

Ännu ingen gripen efter skotten

Nyheter Gärningsmän flydde på moped Två personer har skjutits i Hallonbergen. Larmet kom till polisen strax efter 17.30 på måndagen. På tisdagsmorgonen hade ännu ingen gripits.måndag 12/11 18:34