C-toppen ligger på Postnord om postombud på Adelsö

Postnords nya paketutlämning väcker frågan om utlämning på Adelsö. Nu hoppas centerpartisten och Adelsöbon Ove Wallin ett nytt försök. – Det är viktigt för landsbygden, säger han.

  • Publicerad 08:54, 6 dec 2017

Jag ska skriva till dem. Det här måste de uppmärksammas på.

När hyllorna fylldes på Ica Tappström fick Postnord avlasta med paketutlämning för fem postnummer. De som bor på de aktuella adresserna får nu bege sig till Bryggavägen för att hämta paket. Frågan har väckt reaktioner. På Adelsö, som saknar paketutlämning, har frågan om utlämningsställe åter väckts. En som har reagerat på att ön saknar ombud för paket är centerpartisten Ove Wallin, kommunstyrelsens förste vice ordförande och Adelsöbo.

– Näthandeln ökar lavinartat, de öppnar nya lokaler. Varför då inte öppna där man vill ha deras paket och service?, säger han.

Han tycker att just service borde prioriteras mer.

– Det är en service för de som inte är hemma och man borde kunna hämta sina paket sju dagar i veckan. Vi har lantbrevbärare, de är inarbetade och viktiga. Men det ena utesluter inte det andra, säger han.

Han ska kontakta Postnord och hoppas få dem att ändra sig.

– Jag ska skriva till dem. Det här måste de uppmärksammas på. Man får förstå att de har sina argument, men nu börjar de får problem med sina paket, säger han.

Adelsö butiks ägare har tidigare visat intresse att bli postombud, intresset kvarstår.

– Det är klart att vi vill ha en dialog med Postnord om de vill skaffa fler utlämningsställen. Det är såklart jätteintressant för oss. Vårt syfte är att vara en servicebutik för de boende här ute, säger Marja Conradsson, som äger butiken tillsammans med sin man.

Annette Santner, teamchef retail, känner inte till att Adelsö skulle vara aktuellt som ombud.

– I dag har vi ett nät som täcker det behov vi ser i stort. Vi öppnar nya ombud där det blir nybyggnationer eller när ett ombud växer ur. Då försöker vi hitta lösningar nära det som finns i dag, säger hon.

MER: Så bokas utkörning

På postnord.se kan den som vill lämna eller ta emot ett paket boka tjänsten. Det som krävs för levernas är kolli-id, brev-id eller sms-kod samt postnummer. En bokad utkörning kan även avbokas på sajten.

En till två vardagar efter din bokning kan leveransen ske. Om bokning görs innan klockan 12:00 helgfri måndag till fredag levereras normalt försändelse redan nästkommande vardag.

Källa: Postnord

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter