Camilo, 30, försvann på nyårsnatten – söks av Missing people

Har någon sett Camilo? På nyårsafton var han på Ekerö – sedan försvann han. Nu eftersöks han av Missing peoples volontärer.

  • Publicerad 16:35, 4 jan 2019

Vi vill jättegärna få in tips från folk som kan ha sett honom.

(Uppdaterad)

Strax efter tolvslaget på nyårsafton sågs 30-årige Camilo på Gällstaö där han befann sig på kvällen. Men sedan försvann han spårlöst.

Camilo har svart, kort hår och skägg. Han är cirka 176 centimeter lång och väger ungefär 75 kilo.

Vid försvinnandet bar han glasögon och var klädd i mörkblå jacka och byxor, samt mörka skor.

– Vi vill jättegärna få in tips från folk som kan ha sett honom på nyårsnatten och nyårsdagen och i så fall åt vilket håll han kan ha gått eller färdats, säger Thessan Haugen på frivilligorganisationen Missing people, som hjälper polisen och Camilos anhöriga i sökandet.

– I nuläget vet vi inte alls om han har gått till fots eller åkt med kommunala färdmedel eller kanske fått lift.

I torsdags arrangerade Missing people en sökinsats med skallgång i området omkring Gällstaö. Drygt ett hundratal personer deltog i sökandet. Även Sjöräddningssällskapet deltog i insatsen.

– Vi hann med 14 olika områden runt om på Ekerö, från Jungfrusund ända bort till Lindö tunnel. Så vi har täckt en stor yta, vilket känns jättebra, sade Thessan Haugen efter den första skallgången i torsdags.

På söndagen, den 6 januari, planeras ytterligare en skallgång för att hitta Camilo. Samlingen äger rum på Träkvista sjöscoutkår vid Ekebyhovsbacken klockan 11.

Är Camilo hemmahörande på Ekerö?

– Nej, och han har heller inte varit där så många gånger tidigare och har inte så bra lokalkännedom, så vi vet inte hur bra han hittar härifrån.

Hur går Missing people vidare?

– Det kommer att bli fler sökinsatser, men vi söker även internt, utan att vi kallar till skallgång. Då gör vi internsök i områden som känns aktuella. Vi samlar även så mycket information vi kan för att veta var han kan ha tagit vägen, bland annat genom att prata med så många som möjligt, säger Thessan Haugen på Missing people.

Vet du något?

Om du har information som kan vara till hjälp i sökandet efter Camilo kan du kontakta polisen på 114 14, eller 112 om det är akut. Eller Missing peoples jourtelefon 031-760 90 60. 

KRÖNIKA: Outbildad fick jag en ovärderlig jobbchans

Krönika Sommaren innan jag började läsa journalistik hade jag lyckats få mitt första reporterjobb. Jag hade genom andra studier varit med i ett studentprojekt och drivit presscentret för skid-SM samma...tisdag 25/6 7:15

Socialnämnden sågar förslag på ombyggnad

Nyheter Arbetsmiljöverket kritiserade Ekgårdens bostäder. Nyligen lämnades ett första åtgärdsförslag in. Socialnämnden gav kalla handen och skickade tillbaka förslaget.tisdag 25/6 6:15