Merparten av de 84 campingstugor som stått vid Drevviken sedan 1930-talet blir kvar. Foto: Agnes Stuber

Campingstugorna vid Hökarängsbadet räddade: "Merparten ska finnas kvar"

Merparten av campingstugorna vid Hökarängsbadet blir kvar. Det beslutade politikerna i stadsbyggnadsnämnden igår. Nu ska staden samarbeta med stugägarna i det fortsatta planarbetet.

  • Publicerad 14:47, 21 aug 2015

Förslaget var att alla 84 campingstugor vid Hökarängsbadet skulle rivas till förmån för 700 bostäder och en naturpark. Men stugägarnas eget förslag har nu fått gehör hos politikerna. När stadsbyggnadsnämnden igår beslutade att inleda detaljplaneprocessen skickade de med ett tillägg till tjänstemännen.

– Politikerna vill att merparten av campingstugorna ska finnas kvar. I planarbetet har vi också fått uppdraget att fortsätta den konstruktiva dialog vi hade med stugägarna under mötet i juni, säger Martin Styring, handläggare på stadsbyggnadskontoret.

"Kommer ge en spännande helhet"

Han säger att det är alldeles för tidigt att säga hur det här kommer påverka antalet lägenheter som kan byggas i området.

– Det får hanteras i den fortsatta processen. Det ska byggas mycket bostäder och området ska göras mer öppet och tillgängligt för allmänheten. Men ambitionen är också att merparten av campingstugorna ska bli kvar. Vi får titta på olika alternativ, men jag är övertygad om att det här kommer ge en spännande helhet, säger Martin Styring.

LÄS ÄVEN: Bygge hotar campingstugorna

LÄS ÄVEN: Nu rivs fem campingstugor vid Hökarängsbadet

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C-politiker vill adoptera bort papperskorgar

Nyheter "Jag vill se kreativiteten flöda" Vill du döpa en buske? Skriva ett citat på en papperskorg? Sätta ett parasoll på en bänk? Det tycker Centerpartiet vore toppen. De vill nämligen att 08:orna ska kunna adoptera delar av den offentliga...onsdag 18/7 19:00