Så här ser den falska lappen ut som Carina Tigerstedt fick på sin vindruta. Företaget kallade sig Parkeringsbolaget Sverige AB och ville ha 1 000 kr.

Carina i Kärrtorp blev blåst av falsk p-bot

Vågen av falska p-böter har drabbat Söderort. Carina Tigerstedt i Kärrtorp är en av de som fick en gul blufflapp på sin vindruta – och betalade 1 000 kr.

  • Publicerad 12:49, 26 aug 2015

Jag är försiktig för att undvika bluffakturor. Men den här var jättebra gjord.

Carina Tigerstedt skulle in en snabbis på sitt jobb som ligger bredvid Hammarbyhöjdens IP. Gatan var knökfull. Så hon parkerade illegalt av nöd då hon inte skulle vara borta länge.

– Så när jag kom ut igen och såg den gula lappen tänkte jag bara "skit också, det var en himla otur". Jag betalade på en gång, berättar Carina Tigerstedt.

Den enda som betalade

Efter ett par dagar granskade hon lappen från Parkeringsbolaget Sverige AB och upptäckte att den var falsk. Carina Tigerstedt har nu polisanmält lurendrejeriet. Det var flera på hennes jobb som råkade ut för det här men hon var den enda som betalade.

– Jag är försiktig för att undvika bluffakturor. Men den här var jättebra gjord. Visst, om du ofta får p-bot så ser du att det är något skumt. Det är stavfel på den. Jag har kontaktat banken så vi får se om jag får tillbaka min tusenlapp. Hoppas att ingen annan går på den här.

"Stort mörkertal"

Jan Olsson på polisens bedrägericentrum säger att ett tiotal anmälningar kommit in från hela länet, och att det inte går att peka ut något speciellt område som särskilt drabbat.

– Men mörkertalet är såklart stort. Hur många som betalat utan att veta om att de blivit blåsta, eller hur många som avslöjat bluffen direkt utan att polisanmäla, är omöjligt att säga.

Bankgirot nu spärrat

Bankgironumret för Parkeringsbolaget Sverige AB är spärrat nu och framtida inbetalningar kommer att studsa.

– Vi vet såklart vem som stått på det bankgirot. Det går på en sekund att ta reda på. Om den personen sedan är den som ligger bakom bedrägeriet eller bara agerar målvakt, får utredningen utvisa.

Polisen: Så avslöjar du bluffboten

1. Leta stavfel.

2. Granska bankgirot. Leder det till en c/o-adress är det fifflare.

3. Kolla baksidan. Saknas info om hur du kan överklaga? Falsk!

4. Stämmer klockslagen?

Förskola i Solberga totalförstörd i brand

Nyheter Rektorn chockad: "Det är minnen som brinner upp" Montessoriförskolan Bambini i Solberga brann på lördagskvällen den 4 april. Enligt Storstockholms räddningscentral var förskolan helt övertänd och byggnaden gick inte att rädda, skriver Expressen.måndag 6/4 10:59

Grönt ljus för 166 studentlyor i Björkhagen

Nyheter Lång process Nu, sex år efter att detaljplanen skickades på samråd första gången, kan Söderorts nya studentbostäder börja byggas. Närmare bestämt i Björkhagen.fredag 3/4 9:11