Foto: Bengt Johansson

Carina Lund (M) – "Anna har mitt fulla stöd"

Flera kommunalråd kräver att Moderatledaren Anna Kinberg Batra avgår. En åsikt kommunstyrelsens ordförande i Håbo Carina Lund (M), inte delar. – Anna har mitt fulla stöd.

  • Publicerad 11:07, 23 aug 2017

Det går fortsatt tungt för Moderaterna i opinionsmätningarna och kritiken mot partiledaren Anna Kinberg Batra har varit tuff länge. Ett flertal kommunalråd gick i veckan ut och krävde hennes avgång.
– Antingen görs något nu eller så går vi mot en gigantisk valförlust, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande (M) i Solna till Aftonbladet.

Men kommunstyrelsens ordförande i Håbo kommun, Carina Lund (M), har en annan åsikt.

– Anna har mitt fulla stöd. Jag litar fullständigt på henne, säger Carina Lund och tillägger:

– Jag tycker inte hon ska avgå, men om en majoritet skulle tycka det, då måste man ju göra något. Men det ska i så fall diskuteras på partistämman.

Märker du av den här situationen även på lokal nivå?

– Självklart sprider det här sig även till lokal nivå, även och lokalpolitik och rikspolitiken skiljer sig väldigt mycket åt, så är det ju så, säger Carina Lund.

Men bara på andra sidan kommungränsen, i Enköping, riktar oppositionsrådet Ingvar Smedlund (M), kritik mot Anna-Kinberg Batra, men han kräver inte hennes avgång.

– Jag tycker att det är lite fel tidpunkt. Det svåra är att hitta en kandidat som kan vända trenden innan valet. Det borde ha skett tidigare. Hon har en utvecklingskurva att göra, säger han.

Kinberg Batra säger till Aftonbladet att hon inte tänker avgå och Ingvar Smedlund tror att det går att vända trenden innan valet 2018.

– Absolut. Men då måste hon sätta sig ner och fundera på vilka hon omger sig med. Sedan måste hon bli en bättre lyssnare. Hon lyssnar inte riktigt in, säger Enköpingspolitikern.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på förskola

Det är inte bara barn som vill leka inne på förskolan Nybygget. Fast några vuxna personer kunde inte hantera sin längtan efter leksaker på rätt sätt.söndag 24/6 12:40

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet