Carlsons blir hemmabyggare i tv

I fjol var de dubbelt tv-aktuella. Nästa vecka är Färingsöfamiljen Carlson tillbaka i rutan som hemmabyggare. – Det blir full fart och galna idéer, säger Platin Carlson.

  • Publicerad 09:55, 18 maj 2018

Det har ändå varit roligt i slutändan att få spendera en hel sommar med sin familj och göra något som man kanske inte gör varje år.

När en kompis hörde av sig till Färingsöbon Platin Carlson och undrade om hon kände till någon som skulle bygga något, förra sommaren, frågade hon sin pappa Åke. Han nappade själv och fick sedan med sig familjen. Det blev starten på det som nästa vecka kommer sändas i TV4 och går under namnet ”Alla bygger”, en realityserie med hemmabygge i fokus.

– Jag kan avslöja att det inte blir jättelugnt. Det blir full fart och galna idéer. Programmet är uppbyggt så att man följer hemmabyggare, men det finns ingen programledare utan det är vi som är programmet. Man följer några familjer som är hemma och bygger och förverkliga husdrömmar, säger Platin Carlson, som inte får avslöja vad familjen ska bygga.

LÄS ÄVEN: Familjen Carlson vill laga bästa maten

De som bygger är förutom Platin och hennes pappa Åke, även hennes mamma Sofie. Dessutom kommer storasyster Adéle på besök från Adelsö, där hon bor, för att hjälpa till.

– Det har varit jättekul och glädje så fort filmteamet stod utanför dörren, säger Platin Carlson.

Byggprojektet som följs är ett nybygge som görs i familjens trädgård. Arbetet satte samarbetsförmågan på prov.

– Vi har haft lite samarbetssvårigheter ibland och inte varit helt sams om hur vi ska bygga. Det har ändå varit roligt i slutändan att få spendera en hel sommar med sin familj och göra något som man kanske inte gör varje år, säger Platin Carlson.

Familjen Carlson valde själva vad och hur de skulle bygga. Produktionsbolaget hade inga instruktioner.

– Vi drog igång med våra galna idéer och körde på. Det enda de gjorde var att stå och filma. Det var kul att de inte lade sig i. Min familj bygger inte enligt mallar. Det fanns inga ritningar utan blir väldigt eget och personligt, säger hon.

Alla bygger har premiär på TV4 den 24 maj.

Carlsons i rutan

För Åke och Platin Carlson blir Alla bygger det tredje tv-programmet som de deltar i sedan förra sommaren.

Först ut var de i matprogrammet Vem lagar bästa maten, som gick i SVT, där Ekeröbördige Edward Blom var domare.

Under hösten 2017 var de även med i SVT:s Duellen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

KRÖNIKA. Morfar fick leva sin dröm genom mig

Krönika Ett tjugotal mil härifrån fanns tills nyligen en hängiven läsare av den här tidningen. En före detta verkstadsarbetare, fritidspolitiker och tecknare som de senaste åren också var mycket intresserad...fredag 16/11 15:57

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter