Carlsons blir hemmabyggare i tv

I fjol var de dubbelt tv-aktuella. Nästa vecka är Färingsöfamiljen Carlson tillbaka i rutan som hemmabyggare. – Det blir full fart och galna idéer, säger Platin Carlson.

  • Publicerad 09:55, 18 maj 2018

Det har ändå varit roligt i slutändan att få spendera en hel sommar med sin familj och göra något som man kanske inte gör varje år.

När en kompis hörde av sig till Färingsöbon Platin Carlson och undrade om hon kände till någon som skulle bygga något, förra sommaren, frågade hon sin pappa Åke. Han nappade själv och fick sedan med sig familjen. Det blev starten på det som nästa vecka kommer sändas i TV4 och går under namnet ”Alla bygger”, en realityserie med hemmabygge i fokus.

– Jag kan avslöja att det inte blir jättelugnt. Det blir full fart och galna idéer. Programmet är uppbyggt så att man följer hemmabyggare, men det finns ingen programledare utan det är vi som är programmet. Man följer några familjer som är hemma och bygger och förverkliga husdrömmar, säger Platin Carlson, som inte får avslöja vad familjen ska bygga.

LÄS ÄVEN: Familjen Carlson vill laga bästa maten

De som bygger är förutom Platin och hennes pappa Åke, även hennes mamma Sofie. Dessutom kommer storasyster Adéle på besök från Adelsö, där hon bor, för att hjälpa till.

– Det har varit jättekul och glädje så fort filmteamet stod utanför dörren, säger Platin Carlson.

Byggprojektet som följs är ett nybygge som görs i familjens trädgård. Arbetet satte samarbetsförmågan på prov.

– Vi har haft lite samarbetssvårigheter ibland och inte varit helt sams om hur vi ska bygga. Det har ändå varit roligt i slutändan att få spendera en hel sommar med sin familj och göra något som man kanske inte gör varje år, säger Platin Carlson.

Familjen Carlson valde själva vad och hur de skulle bygga. Produktionsbolaget hade inga instruktioner.

– Vi drog igång med våra galna idéer och körde på. Det enda de gjorde var att stå och filma. Det var kul att de inte lade sig i. Min familj bygger inte enligt mallar. Det fanns inga ritningar utan blir väldigt eget och personligt, säger hon.

Alla bygger har premiär på TV4 den 24 maj.

Carlsons i rutan

För Åke och Platin Carlson blir Alla bygger det tredje tv-programmet som de deltar i sedan förra sommaren.

Först ut var de i matprogrammet Vem lagar bästa maten, som gick i SVT, där Ekeröbördige Edward Blom var domare.

Under hösten 2017 var de även med i SVT:s Duellen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Nyheter Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.fredag 15/2 16:19

Krämer och kollegan grep och höll fast dieseltjuv – nu frias de

Nyheter Niklas Krämer och kollegan Leo Björkman fångade en dieseltjuv, band honom och överlämnade honom till polisen. Men gjorde de verkligen rätt? Nja, menar tingsrätten – men friar ändå.fredag 15/2 14:59

KRÖNIKA: Lite väl tidigt att få vårkänslor kanske

Krönika I måndags morse lät jag vinterjackan hänga kvar hemma i hallen. När jag gick till jobbet hade jag inte ens en tjocktröja under jackan utan nöjde mig med en skjorta. Alldeles lagom klädd för då...torsdag 14/2 8:12