Musikalartist. Caspian Lovén dansar, sjunger och har många repliker i den nyskrivna musikalen Prinsessan på ärten. Foto: Linda Lundberg

Caspian begår premiär i musikal

Caspian Lovén, 10, från Kungsängen, gör snart premiär i en nyskriven musikal, Prinsessan på ärten, som Lilla Parken sätter upp i Sundbyberg.

  • Publicerad 16:30, 13 aug 2019

– Det är väldigt roligt. Man får vara med på scenen hela tiden, säger Caspian.

Han spelar en av vakterna, som alla är väldigt korkade och glömska.

– Jag ska vara helt koko i huvudet. Det är roligt att spela.

Musikalen grundar sig på sagan om prinsessan på ärten, men just den historien är bara en liten del i den här berättelsen. Regissören Leif Grönqvist har skrivit manus och tillsammans med Camilla Rensgård har han skrivit sångtexterna också.

Musikalensemblen består utav tio barn och tre vuxna. Caspian är yngst.

– Ändå är han så duktig på att sjunga och dansa. Det är lite som att regissera en hönsfarm, men det är väldigt glada höns. Jag får mycket tillbaka, det är sådan glädje, och de är superduktiga, säger Leif Grönqvist.

En musikal på två veckor

Fredagen den 16 augusti är det premiär, och då har ensemblen endast repat i två veckor. Föreställningen är nära två timmar lång, så det är mycket att lära sig på kort tid, men Caspian tycker att de har klarat ganska mycket nu på bara en vecka.

I våras var Caspian med i Lilla Parkens uppsättning av Peter Pan, och samtidigt är han med i West End Stockholms musikalgrupp som nyligen satte upp Oliver Twist. Och framöver blir det ännu mer musikal. Caspian ska nämligen börja fjärde klass på Kulturama i Sundbyberg, med musikalinriktning.

– Det blir roligt.

Caspians framtidsplaner

Caspian Lovén fyller sin fritid musikal, saxofon och piano, samt streetdance och balett. Nu ska dessutom musikal stå på schemat, när han börjar på Kulturama.

Men vad han vill syssla med som yrke när han blir stor är något helt annat. Då vill han bli ingenjör och göra det bättre för miljön.

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt