Caspian Lovén gör premiär i nya familjeföreställningen

Caspian Lovén, 9 år från Kungsängen, gör premiär i familjeföreställningen Peter Pan i Sundbyberg i helgen. – Det känns pirrigt.

  • Publicerad 16:00, 28 feb 2019

Caspian var en av 200 som sökte till Lilla Parkens föreställning Peter Pan i höstas. I september fick han komma på audition, öva in ett roligt manus och sjunga en sång. En vecka senare fick han veta att han hade fått en roll.

– Det är jättekul att jag har träffat nya vänner, säger han.

Caspian spelar karaktären Tvätte, som är det yngsta borttappade barnet i berättelsen om Peter Pan. Repetitionerna har pågått sedan i november, en kväll i veckan, men på jullovet repade ensemblen mer intensivt. Likaså denna vecka. Nu under sportlovet repar de heldagar varje dag. Kostymer, myggor och smink – allt ska klaffa. För att inte tala om alla repliker och sång- och dansnummer.

Tio föreställningar

Föreställningen har premiär denna lördag, den 2 mars, och sedan kommer ensemblen att framföra den varje lördag och söndag i fem veckor på Teater Bristol i Sundbyberg.

– Det är en familjeföreställning från fem år och uppåt. Den är jättehäftig, säger Lena Lovén, Caspians mamma.

Caspian går i trean på Lillsjöskolan. På fritiden dansar han streetdance, spelar piano och saxofon i Kungsängen, sysslar med musikal på West End Stockholm i Hässelby och balett i Vällingby.

Han har varit statist i olika filmer och reklamfilmer, och i somras var han med i en japansk filmproduktion inför OS 2020. Och så har han varit med i en testimonial för BMW, som ett filmteam från USA var här och filmade.

Men inget av detta ligger på topp när det kommer till vad Caspian vill göra när han blir stor.

– Jag vill bli ingenjör och komma på saker som är bra för miljön. Det är mitt favoritämne i skolan.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt