Smygöppnar. Cattis och Claes Dahlberg har smygöppnat den nya restaurangen i Nackareservatet. Foto: Björkhagens golfklubb

Cattis och Claes har tagit över golfkrogen

Den nya restaurangen vid Björkhagens golfklubb i Nackareservatet öppnar i april, har det sagts. Men faktum är att de nya krögarna redan smygstartat verksamheten.

  • Publicerad 16:00, 11 feb 2019

Cattis Dahlberg har arbetat som säljare och egenföretagare i många år men krogdrivandet är en ny grej. Mindre novis är hennes man Claes som kommer från 35 år som kock och köksmästare. Tillsammans driver de Restaurang Björken.

– Jag står för servicebiten, kan man säga, och han för innehållet, säger Cattis Dahlberg och skrattar.

I samband med att golfklubben öppnar för säsongen den 20 april är avtalet att restaurangen ska ha öppet mellan 10 och 18. Men man siktar på mer än så.

– När jag själv spelar golf och kommer till klubben tidig morgon är det ofta inget som är öppet. Vi tänker oss att vi ska ha öppet från klockan 8 på morgonen så att golfare kan få en kopp kaffe och en macka. På kvällstid är tanken att ha öppet till 21-22-tiden, säger Cattis Dahlberg.

En mötesplats för hela reservatet

Det är inte bara golfare som är välkomna utan det ska bli en plats för alla besökare i reservatet. Smygstarten handlar om att de sedan några veckor tillbaka håller helgöppet dagtid med en meny bestående av fika, soppor och varmkorv.

– Vi känner lite på omgivningarna nu och hoppas kunna öppna fullt ut redan innan golfklubben öppnar i vår men det är ju lite väderberoende, säger Cattis Dahlberg.

Vad som kommer finnas på menyn är lite grann upp till besökarnas tycke och smak. Klassiker som hamburgertallrik och golf-pytt kommer dock att finnas och man kommer även skaffa rättighet att sälja öl och vin.

Så maxar du värdet på bostaden i vår

Nyheter Mäklarna ger sina bästa tips Stort utbud, kräsna spekulanter och en avvaktande marknad. Här är mäklarnas bästa tips för att nå igenom bruset och maxa värdet på din bostad vid en försäljning i vår.torsdag 25/4 7:44

Farsta håller i första olympiaden för äldre

Nyheter Udda "OS-grenar" på programmet Stockholms första seniorolympiad arrangeras på Farsta IP den 10 juni. Tävlingens grenar är bland annat tipspromenad och brännboll, men även löpning för den hurtige.onsdag 24/4 19:00