Smygöppnar. Cattis och Claes Dahlberg har smygöppnat den nya restaurangen i Nackareservatet. Foto: Björkhagens golfklubb

Cattis och Claes har tagit över golfkrogen

Den nya restaurangen vid Björkhagens golfklubb i Nackareservatet öppnar i april, har det sagts. Men faktum är att de nya krögarna redan smygstartat verksamheten.

  • Publicerad 16:00, 11 feb 2019

Cattis Dahlberg har arbetat som säljare och egenföretagare i många år men krogdrivandet är en ny grej. Mindre novis är hennes man Claes som kommer från 35 år som kock och köksmästare. Tillsammans driver de Restaurang Björken.

– Jag står för servicebiten, kan man säga, och han för innehållet, säger Cattis Dahlberg och skrattar.

I samband med att golfklubben öppnar för säsongen den 20 april är avtalet att restaurangen ska ha öppet mellan 10 och 18. Men man siktar på mer än så.

– När jag själv spelar golf och kommer till klubben tidig morgon är det ofta inget som är öppet. Vi tänker oss att vi ska ha öppet från klockan 8 på morgonen så att golfare kan få en kopp kaffe och en macka. På kvällstid är tanken att ha öppet till 21-22-tiden, säger Cattis Dahlberg.

En mötesplats för hela reservatet

Det är inte bara golfare som är välkomna utan det ska bli en plats för alla besökare i reservatet. Smygstarten handlar om att de sedan några veckor tillbaka håller helgöppet dagtid med en meny bestående av fika, soppor och varmkorv.

– Vi känner lite på omgivningarna nu och hoppas kunna öppna fullt ut redan innan golfklubben öppnar i vår men det är ju lite väderberoende, säger Cattis Dahlberg.

Vad som kommer finnas på menyn är lite grann upp till besökarnas tycke och smak. Klassiker som hamburgertallrik och golf-pytt kommer dock att finnas och man kommer även skaffa rättighet att sälja öl och vin.

Södra länken öppen igen efter elfel

Nyheter Strömmen tillbaka i Söderort – långa köer i trafiken Strömmen är nu tillbaka efter ett omfattande elfel i Söderort som påverkade biltrafiken, tunnelbanestationerna och flera hushåll. Närmare 17 000 abonnenter drabbades. Nu är även Södra länken öppen...fredag 23/8 15:57