PRISAS. "Jag har inte funderat på hur jag ska fira. Kanske ta ett glas bubbel hemma" säger Cecilia Lallerman, som får pris för sitt arbete med parasport. Foto: Anton Kyhlbäck

Cecilia får fler unga att träna och tävla

Att alla barn ska kunna delta i idrott – det är viktigt för Cecilia Lallerman. Nu prisas hon för sitt engagemang inom parasporten i Sollentuna.

  • Publicerad 16:30, 1 nov 2019

Om en månad delar Sollentuna kommun ut årets utmärkelser och stipendier för satsningar inom kultur och idrott. En av pristagarna är Cecilia Lallerman, som prisas som en av årets föreningsledare. Anledningen är hennes arbete med parasport.

För tre år sedan startade hon en grupp för unga med funktionshinder som vill träna och tävla.

Hur känns det här?

– Jättekul och väldigt oväntat. Folk gör liknande saker i 40 år, utan att få pris och så får jag det här efter bara tre år. Jag känner mig hedrad.

En sak som har drivit henne är att höja ribban i träningen för barnen, berättar hon.

– Jag tror att man i samhället har för låga förväntningar på unga med funktionshinder. Idrott är viktigt och särskilt i den här målgruppen.

Första paratävlingen i Sollentuna

När SollentunaDirekt möter Cecilia inne i idrottshallen på Vallen har hon nyligen lämnat av utrustning inför söndagens tävling i hallen. Paragames Stockholm anordnar då för första gången en tävling för unga med funktionshinder i Sollentuna.

Cecilia Lallerman har varit engagerad i Paragames Stockholm i tre år, eftersom hon såg ett behov av en idrottsgrupp för unga med funktionshinder.

Målet var då att komma igång med träningen tillsammans med dottern Svea, som har Downs syndrom.

På söndag kommer 40 personer till Vallen för att tävla i Paragames.

– För mig är det viktigt att alla ska känna att de kan vara med, säger Cecilia.

I paragruppen, som Cecilia startade ihop med Turebergs FK, är nu 15 barn engagerade.

De tränar en gång i veckan, och flera ledare har tillkommit.

– Alla i gruppen har kunnat växa jättemycket. Det är väldigt fint att se hur en person lär sig hoppa jämfota, eller lär sig springa, säger Cecilia Lallerman.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentunabo prisas för blogg om mat

Nyheter Hallå där, Lisa Eisenman! Hallå där, Lisa! I fredags under matmässan i Stockholm fick du och din syster Monica ”Det stora matbloggspriset” som har delats ut sedan 2005. Hur känns det?måndag 11/11 16:30

Fanna BK: ”Vi går för att vinna serien”

Sport Fannas klubbledning tror att truppen kommer att räcka till en framskjuten placering även i division 2. – Vi har kvalitéerna för att vinna. Det är inte ens kaxigt, det är sanning, säger klubbens...måndag 11/11 12:44

Butik rånad under pistolhot i Rotebro

Nyheter En misstänkt person gripen samma dag En man greps under söndagen efter ett larm om ett butiksrån i Rotebro.måndag 11/11 10:56
Stockholm Direkt