PRISAS. "Jag har inte funderat på hur jag ska fira. Kanske ta ett glas bubbel hemma" säger Cecilia Lallerman, som får pris för sitt arbete med parasport. Foto: Anton Kyhlbäck

Cecilia får fler unga att träna och tävla

Att alla barn ska kunna delta i idrott – det är viktigt för Cecilia Lallerman. Nu prisas hon för sitt engagemang inom parasporten i Sollentuna.

  • Publicerad 16:30, 1 nov 2019

Om en månad delar Sollentuna kommun ut årets utmärkelser och stipendier för satsningar inom kultur och idrott. En av pristagarna är Cecilia Lallerman, som prisas som en av årets föreningsledare. Anledningen är hennes arbete med parasport.

För tre år sedan startade hon en grupp för unga med funktionshinder som vill träna och tävla.

Hur känns det här?

– Jättekul och väldigt oväntat. Folk gör liknande saker i 40 år, utan att få pris och så får jag det här efter bara tre år. Jag känner mig hedrad.

En sak som har drivit henne är att höja ribban i träningen för barnen, berättar hon.

– Jag tror att man i samhället har för låga förväntningar på unga med funktionshinder. Idrott är viktigt och särskilt i den här målgruppen.

Första paratävlingen i Sollentuna

När SollentunaDirekt möter Cecilia inne i idrottshallen på Vallen har hon nyligen lämnat av utrustning inför söndagens tävling i hallen. Paragames Stockholm anordnar då för första gången en tävling för unga med funktionshinder i Sollentuna.

Cecilia Lallerman har varit engagerad i Paragames Stockholm i tre år, eftersom hon såg ett behov av en idrottsgrupp för unga med funktionshinder.

Målet var då att komma igång med träningen tillsammans med dottern Svea, som har Downs syndrom.

På söndag kommer 40 personer till Vallen för att tävla i Paragames.

– För mig är det viktigt att alla ska känna att de kan vara med, säger Cecilia.

I paragruppen, som Cecilia startade ihop med Turebergs FK, är nu 15 barn engagerade.

De tränar en gång i veckan, och flera ledare har tillkommit.

– Alla i gruppen har kunnat växa jättemycket. Det är väldigt fint att se hur en person lär sig hoppa jämfota, eller lär sig springa, säger Cecilia Lallerman.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nio nya butiker öppnar i Häggvik

Nyheter Nytt köpcentrum börjar ta form I höst öppnar portarna till nya handelsplatsen i Häggvik och lagom till julhandeln ska alla hyresgäster ha flyttat in.fredag 21/2 16:30

Moskén i Tureberg kan tvingas flytta

Nyheter Islamiskt kulturcentrum i Sollentuna vräks Moskén i Sollentuna är en välbesökt plats – där ett hundratal muslimer möts under fredagsbönen från olika delar av Stockholm. I slutet på februari kan de vara utan lokal. "Moskén hjälper till att...torsdag 20/2 16:30

Ingen skidåkning i Väsjöbacken i år

Nyheter Flera vintersporter har stängt inför sportlovet I år är första vintern på nästan 30 år skidanläggningen i Sollentuna inte öppnar. Den milda vintern har slagit hårt mot vinterverksamheterna inför sportlovet.torsdag 20/2 9:35
Stockholm Direkt