Efter sitt uppträdande i fredags gick Celéste Domingos vidare i TV4:s talangtävling Foto: Jalle Fotograf/TV4 och arkivbild

Celeste, 23, fick Talangjuryn att gråta och dansa

Stående ovationer från publiken. Sittdansande och storgråt från juryn. Efter sitt uppträdande i fredags gick Celéste Domingos vidare i TV4:s talangtävling. Hon passade också på att hylla sin lillebror som hjälpt henne att våga satsa på musiken.

  • Publicerad 12:17, 29 jan 2018

En flicka skrev till mig att jag inspirerar svarta tjejer i förorten, det kändes häftigt

Det är svårt att kalla Celéste Domingos framträdande i Talang för något annat än en succé. När hon körde sin egenskrivna r'nb-låt "Outra vez mas" fick hon publiken att jubla och jurymedlemmen Alexander Bard sittdansade till hennes rap.

Botkyrkas nya r'n b-hopp Celéste: "Rihanna fick mig att bli stolt över min röst"

Efteråt fick hon rev hon ner applåder från publiken och juryn och Bard, som hon varit rädd för inför uppträdandet, sprang upp på scenen och hyllade henne.

– Under hela låten kollade jag inte på juryn. När jag tog den sista tonen, då låten tog slut kollade jag på dem. Då såg jag att Bard gav mig en standing ovation!? Där flög luften ur lungorna ut. Alla mörka tankar jag haft - det var inte ens värt det! Det kändes som en dröm att Bard sprang upp på scenen, säger Celéste.

Hon beskriver det som ett avgörande ögonblick.

– Det var då jag verkligen började tro på mig själv. Jag har haft rätt dåligt självförtroende och lyssnar inte när folk ger mig komplimanger, men nu fick jag verkligen ett erkännande.

I sitt inslag berättade Celéste om sin lillebror Jeremias och hur han fått henne att våga tro på sig själv och våga satsa på musiken. Både publik och jury rördes till tårar. Jurymedlemmen LaGaylia Fraser var så rörd att hon inte fick fram några ord.

– Han förstår mina tankar, vad jag känner. Det var en bra chans att tacka honom. Bianca Ingrosso började ju gråta och många andra har hört av sig och sagt att de älskar den syskonkärleken vi har. Jag tror att folk kan relatera till det.

Hennes lillebror Jeremias kallades också ut på scenen av Alexander Bard.

– Bard sa till min lillebror att han är en talang på att hitta talanger, så det var en bekräftelse för honom också, berättar Celéste.

Det blev ett enhälligt "JA!" från juryn och i slutet av februari får hon veta om hon går vidare i tävlingen.

Men oavsett hur det går har tävlingen har betytt mycket för henne. En boost för självförtroendet och en första känsla av hur det är att vara känd efter att ha synts i tv-rutan på bästa sändningstid. Många har hört av sig både på sociala medier och IRL.

– Folk känner igen mig på stan, småbarn har kommit fram och sagt att jag är grym och jag har fått kommentarer nere på affären i Alby. En flicka skrev till mig att jag inspirerar svarta tjejer i förorten, det kändes häftigt, säger Celéste.

Och när hon var på sin lillebrors basketmatch med hennes gamla klubb JKS Basket i Bredäng fick både hon och lillebror stående ovationer.

– Det kändes fint med stödet från hemorten!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.